Yeni bir hayata adım atan ve bu hayata adapte olmaya çalışan bebeğinizin bağışıklık sistemini geliştiren ilk aşısı anne sütüdür. Bu neden ile emzirirken de doğru beslenmek oldukça önem taşıyor. Sütünüzü şekerli besinlerle artırın tuzağına düşmeyin. Şekerli ve sağlıksız beslenme yerine sağlıklı alternatiflere yönelin. Hem kendi hem de bebeğinizin sağlığını önemseyin. Bu süreçte unutmamanız gereken en önemli nokta düzenli beslenmeniz. Ev işleri, bebeğinizin bakımı derken öğünlerinizi atlamamanız gerekiyor. Öğün sayılarınıza özen gösterdiğiniz gibi kalitesine de dikkat etmeli, gün içerisinde bol sıvı tüketmelisiniz. Nesiller boyu bildiğimiz ve süt arttırıcı etkisi ile kullandığımız, sütünüzün de zenginliğine zenginlik katacak bal kabağı, maş fasulyesi, yulaf, yumurta, yoğurt, dereotu, ıspanak, bulgur ve somona sofralarınızda muhakkak yer verin. Malzemeler: 1 adet Trabzon hurması 1 adet muz 1 yemek kaşığı kakao 1 yemek kaşığı bal (isteğe bağlı) 1 tatlı kaşığı toz tarçın 1 yemek kaşığı süt 2-3 adet ceviz Antep fıstığı Hindistan cevizi tozu İyice olgunlaşmış yumuşak Trabzon hurmalarının kabuklarını soyun. Kakao, bal, tarçın, muz ve sütle blendera koyun ve iyice çekin. Kaselere koyarak üzerini cevizle süsleyin. Malzemeler: 2 adet yeşil kabak 1 yemek kaşığı yulaf unu (Tepeleme) 1 yemek kaşığı sıvı yağ 3 su bardağı süt 2 su bardağı su (isterseniz azaltabilirsiniz) Bir tutam dereotu Tuz, pul biber, karabiber, nane Sıvı yağı tencereye koyun. Unu ilave edip kokusu çıkana kadar birkaç dakika kavurun. Bir taraftan çırpma teliyle hızlıca çırpıp diğer taraftan sütü ilave edin. Suyu da ilave edip, iyice karıştırdıktan sonra, kaynamasını sağlayın. Kaynamaya başlayınca, kabuklarını soyup doğradığınız kabakları ilave edip kabaklar yumuşayana kadar pişirin. Blenderdan geçirip, tuzunu, dereotunu ve baharatları ilave edin. Çorbanızın kıvamı kullandığınız kabakların büyüklüğüne göre değişebilir. Kıvamı koyu olursa, suyla ayarlayıp pişirin. Bir de çorbanızı pişirirken, dibinin tutmaması için ara ara karıştırmayı unutmayın. Malzemeler: 60 gr maş fasulye 1 demet dereotu 1 demet maydanoz 3 sap taze soğan 1 adet kırmızı biber 2 tatlı kaşığı nar ekşisi 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ½ adet limonun suyu Maş fasulyelerini haşlayın. Yeşillikleri ince ince kıyın. Kırmızı biberleri küp küp doğrayın. Başka bir kapta zeytinyağını, nar ekşisini ve limon suyunu çırpın, hepsini karıştırın sütünüze vitamin katın.