Alkol ve sigaranın verdiği zararı en aza indiriyor! Mutlaka...
Sigara ve alkol tüketimi, serbest oksijen radikallerinin düzeyinin artmasına neden olur. Serbest radikallerin fazla üretimi de doku hasarı ve hücre ölümü ile sonuçlanan oksidatif stresi artırır. Bu yıkıcı etkilerin sonucu olarak ise birçok kronik ve ölümcül hastalık gelişir. Peki, bu konuda farkındalığa sahip olmasına rağmen sigara veya alkol bağımlılığından vazgeçemeyenler zararı mümkün olduğunca aza indirgemek için hangi besinleri tüketmeliler? Bu besinler, sigara ve alkolün zararlarını nasıl temizliyor? Muhteşem etkilere sahip 10 besini, Uzman Diyetisyen Aslıhan Küçük Budak sıraladı
|
1
1 / 16Fotoğraf
Sigara ve alkol kullananlar, bol sebze ve meyve tüketerek serbest radikallerle savaşan antioksidanlardan zengin beslenmeli. Aynı zamanda alkol de vitamin ve mineral emilimini olumsuz etkiler. Özellikle B grubu vitaminlerinin eksikliği sıkça görülür. Bu nedenle yulaf, tam buğday ekmeği gibi B1 vitamini; ceviz, keten tohumu, tahin gibi B6 vitamini; et, süt, peynir gibi B12 vitamini kaynaklarına da yer verilmeli. İşte alkol ve sigaranın zararlarına karşı tüketilmesi gereken besinler...