Ağzınız acıdan yandığında su içmeyin! Kapsaisini çözemiyor, nişastalı gıda şart
Aşırı sıcak veya acı yiyecekler yerken dozu ayarlayamadığınızda dilimiz yanabilir. Ağzımız yandığında aradığımız ilk şey genellikle su olur. Ancak su, acıyı daha fazla hissetmemize neden olur. Peki, acı besinler tükettikten sonra su yerine ne tüketilmeli?
17.09.2024 - 16:24
|
Son Güncellenme: 17.09.2024 - 16:24
Acı biberli yiyecekler tüketildiğinde bazı kişiler acıdan çok etkilenirken bazı kişiler için çocuk oyuncağı olabilir. Acılı gıdalardan sonra ağız için fazlasıyla yanmaya başlayabilir. Bunu önlemek için hemen su içmek isteriz. Ancak su acıyı hafifletmiyor, daha da artırıyor.
İlginizi Çekebilecek Haberler
Göz altındaki koyu halkalara artık yer yok! Tek hamlede kapatıcıyı sabitleyen yöntem
Tepeden tırnağa yenileme etkisi var! Saçı parlatıp halat gibi güçlendiriyor
Obezite, diyabet, depresyon, anksiyete! ‘Nedeni uykusuzluk olabilir, ciddiye alın’
Türk kahvesini hiç böyle bilmedik! Telvesini buzdolabına koyanlar şaştı kaldı, iksir gibi
3 gün tüketen yaşıyor! Demirde pekmezi sollayan, kan şekerini düşüren süper besin
Ayağı şişiren ödemi söküp atıyor, ağrıyı şıp diye kesiyor! 15 dakikada gelen rahatlık
'Düdüklü patlar mı' korkusuna son! Gözden kaçan 'su seviyesi' kuralı, ağızda dağılacak
Ev içerisinde çamaşırları 30 dakikada kurutan taktik! Bir tanesi bile nemli kalmıyor
Serenay Sarıkaya'nın atlamadığı güzellik tüyosu! Kuaföre taş çıkartır, yanından ayırmıyor
Söz konusu pirinçse buzluğa atıp dondurun! Cebe bayram ettiriyor, tadı gram değişmiyor