Ağız kokusu problemi, tükürük miktarında bir azalma veya bir çeşit mide problemi nedeniyle ağızda kokuya neden olan bakterilerin artmasından kaynaklanabilir. Bununla birlikte, en yaygın neden çiğ soğan veya sarımsak gibi yiyecekler yemektir. İyi bir ağız spreyi bu sorunu her zaman hafifletebilir. Mutfak malzemelerinizle kendi ev yapımı ağız spreyinizi hazırlayabilirsiniz. Evde ağız spreyi hazırlamak, ticari ürünlerdeki tüm yapay tatlandırıcılar, koruyucular, boyalar ve diğer kimyasallardan sizi korur. Ev yapımı bir ağız spreyi denemenize izin verir. En sevdiğiniz kaliteli malzemeler arasından seçim yapabilir ve en sevdiğiniz birkaç etkili karışımı bulabilirsiniz. İşte kullanabileceğiniz bazı malzemeler... Güçlü ve eşsiz tadı olan kakule, ağızdaki herhangi bir kokudan kurtulmaya yardımcı olan yoğun bir aromaya sahiptir. Ayrıca, sindirime yardımcı olur ve şişkinlik gibi sorunları giderir. Tarçın, kokuya neden olan bakterilerin büyümesini engeller. Ayrıca sindirim sistemini uyarır ve çalıştırır. Bunun yanı sıra, gıdaların bozulmasını önlemek için doğal bir gıda koruyucu görevi görür. Bu nedenle ev yapımı ağız spreyinizin raf ömrünü uzatmaya da yardımcı olur. Karanfil, ağızdaki enfeksiyonları iyileştirmeye ve savaşmaya yardımcı olan güçlü antimikrobiyal ve antioksidan özelliklere sahiptir. Dhania dalı olarak da adlandırılan bu aromatik ve sıcak baharat, ağız spreyi için derin ve yoğun bir lezzet verir. Son derece aromatik ve lezzetli rezene tohumları, bakteri, mantar ve mayaya karşı mükemmel antimikrobiyal özelliklere sahip anethole içerir. Alsi olarak da bilinen bu küçük tohumlar, uzun süreli bir lezzet fındık aroması bırakır ve ağız kokusunu yenmek için harikalar yaratır. Bu bileşenler sindirime yardımcı olmanın yanı sıra ağız kokusunu da hafifletmeye yardımcı olduğundan, bu tarif sadece bir ağız temizleyici olarak değil, aynı zamanda yemek sonrası tadını çıkarabileceğiniz etkili bir sindirim yardımcısı olarak da çalışır. Rezene tohumları - ¼ bardak, kişniş tohumları - ¼ bardak, tarçın tozu - 1 çay kaşığı, karanfil tozu - ½ çay kaşığı, kakule tohumları - 2 yemek kaşığı, keten tohumu - 1 yemek kaşığı. İsteğe göre hindistan cevizi parçalarını kurutup içine ekleyebilir ya da biraz şeker kullanabilirsiniz. Rezene tohumlarını 5 dakika kısık ateşte bir tavada kurutun ve bir kenara koyun. Kişniş tohumlarını 3-4 dakika kurutun ve kavrulmuş rezene tohumlarına ekleyin. Keten tohumlarını 6 ila 7 dakika kısık ateşte veya parçalanmaya başlayana kadar kurutun, sonra ekleyin. Tüm malzemeleri karıştırın. Kakule tohumlarını da ekleyin. Tarçın tozunu ekleyin ve malzemeleri karıştırın. Ev yapımı ağız temizleyicinizi 6 aya kadar hava geçirmez bir kapta saklayabilirsiniz.