15 dakika dondurunca kolayca doğranıyor! Kökünden başlayınca göz yaşartmıyormuş
Mutfakta zaman kazanmak ve daha lezzetli yemekler hazırlamak isteyen herkes, doğru kesim tekniklerinin önemini bilir. Soğan doğramak gibi basit görünen bir işlemde bile doğru bıçak tutuşu ve kesim yöntemi fark yaratabilir. Ancak çoğumuz yanlış yöntemleri uyguladığımız için hem zaman kaybediyoruz hem de gereksiz yere göz yaşarması durumunu yaşıyoruz. Peki, profesyoneller nasıl bir soğan kesim tekniği uyguluyor?
|
1
1 / 7Fotoğraf
Soğan keserken kullandığınız bıçak dahi sürecin hızını belirlemede önemli bir kriterdir. Mesela, keskin bir bıçak, soğanın hücre duvarlarını düzgün şekilde keserek göz yaşartıcı kükürt bileşiklerinin salınımını azaltır. Aynı zamanda doğru bıçak hareketi, soğanın bütünlüğünü koruyarak daha kolay bir şekilde kesmenizi sağlar.