SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Flep Nedir, Ne Kadar Sürede İyileşir? Flep Ameliyatı Ne Kadar Sürer?

Flep’in ne olduğu merak edilen konulardan biridir. Özellikle birçok kişi tarafından Flep araştırılan konular arasındadır. Bu bakımdan Flep nedir öğrenebilir ve ameliyatı ile ilgili de bilgi sahibi olabilirsiniz. Flep nedir, ne kadar sürede iyileşir? Flep ameliyatı ne kadar sürer tüm detayları ile derledik.

|

Flep, kendi kanlanması olan bir dokunun parçasının başka bir bölgeye nakledilmesidir. Bu kendi damarına Flep adı verilir.

Flep Nedir, Ne Kadar Sürede İyileşir?

Flep, kendi beslenmesi mevcut olan bir doku parçasının farklı bir bölgeye nakledilmesi olarak bilinmektedir. Bu kendi damarı olan damara Flep denir. Flep genellikle yaralanmalar sonucu bu yaraların kapatılamaması halinde kullanılır ve bunun sonucunda yaralar kapatılır. Yeni meme yapılması ya da çene kemiği yapılması bu işlemlere örnek olarak verilebilir.

Flep Ameliyatı Ne Kadar Sürer?

Flep ameliyatı operasyona göre süresi değişse de genellikle 1-2 saat içinde biten bir ameliyattır. Genellikle Flep ameliyatından sonra kişilerin birkaç gün dinlenmeleri ve kendilerini zorlayacak bir iş yapmamaları önerilmektedir. Ameliyat sonrası tamamen iyileşmek için en az 1 hafta süre geçmesi gerekir. Bu nedenle bu sürede dinlenmek ve doktor bilgisi dahilinde yaraya bakım yapmak gerekir. Operasyon nereye yapıldığına göre değişir ve ameliyat süresi ile iyileşmesi süresi de buna bağlı olarak değişir. Flep ameliyatı sık sık birçok bölge için tercih edilen yöntemlerden biridir.

 

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.