Fesleğen Tohumu Ne Zaman Ekilir Ve Kaç Günde Çimlenir?
Ballıbabagiller familyasına ait olan fesleğen tohumu uygun koşullarda dikilmelidir. Hoş kokulu ve lezzetli olan fesleğen yetiştirmek için bazı detaylara çok dikkat edilmelidir. Fesleğen tohumu ne zaman ekilir ve kaç günde çimlenir tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
Fesleğen tohumu lezzetli ve birbirinden güzel fesleğenler yetiştirmek için kullanılır. Fesleğen genellikle güneş gören ılıman iklimlerde yetiştirilir. Hoş kokulu bir bitki olan fesleğen yemeklerde de rahatlıkla kullanılabilir.
Fesleğen Tohumu Ne Zaman Ekilir?
Uygun şartlarda yetiştirilen fesleğen tohumu ekiminde mevsimler çok önemlidir. Saksıda ve iç mekanda fesleğen yetiştirmek için en uygun zaman dilimi Mart ayı olarak bilinir. Bahçe içinde de fesleğen yetiştirilebilir.
Bahçede fesleğen tohumu dikimi genellikle sıcak olan mevsim olan Mayıs ayında gerçekleşir. Sıcak ve güneşli havaları seven fesleğen çok fazla su istemez. Fesleğen tohumuna can suyu verilir. Tohumun sağlıklı gelişmesi için de haftada bir defa bol su ile sulamak gerekmektedir.
Fesleğen Tohumu Kaç Günde Çimlenir?
Fesleğen tohumu saksıya ekildikten sonra yaklaşık 10 gün içinde çimlenebilir. Bahçeye fesleğen tohumu ekildiğinde fesleğen kısa bir süre içerisinde gelişecektir. Fesleğen ekilen bahçelerde salatalık ve domates bulunması tohumun çimlenme süresini de kısaltacaktır. Fesleğen tohumu kuru ve serin ortamlarda saklanmalıdır. Uzun süre bekletilen fesleğen tohumu iyi bir verim sağlamaz. Bu nedenle fesleğen tohumu ömrünü tamamlamadan dikilmesi gerekir. Fesleğen tohumlarının uzun ömürlü olması için nemsiz bir ortamda tutulması gerekir.