SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Faydadan çok zararı var! Kimsenin bilmediği taze fasulye ve ıspanak detayı

Rutinleşmiş bazı alışkanlıklar sağlıklı görünseler de bilinmeyen bazı zararlı etkileri var. Taze fasulye ve ıspanakla ilgili uzmanlarca bu konuda yapılan bir uyarı da oldukça dikkat çekici. İşte ‘fazlası zarar’ olan ve birçok kişi tarafından doğru bilinen 5 yanlışı sizin için derledik.

|

1- Bisiklet sürmek 

Bisiklete binmenin kas ve kemiklere sağladığı fayda oldukça önemli olsa da gereğinden fazlası zarar verebilir. Bisiklet sürmek, ağırlıklı olarak bacak kasları ve çevresini harekete geçirir. Sürekli aynı pozisyonda hareket etmeye başlayınca ağırlık yükü omurgada toplanır. Bu da beklenmeyen kas rahatsızlıklarını beraberinde getirebilir. Bu aktiviteyi aralıklı olarak uygulamak çok daha faydalı olacaktır. 

2- Gargara kullanmak 

Günlük hayatta ağız temizliği için kullandığınız gargaranın içinde sağlığı olumsuz etkileyen bazı bileşenler olduğunu biliyor muydunuz?

Gargara ağız içinde oluşan zararlı bakterileri önlemek amacıyla kullanılsa da bazen tahrişe yol açabilir. Bunun yanı sıra ortaya çıkan ağız kuruluğu da hem damakta ortaya çıkabilecek çeşitli problemlere hem de halk arasında ‘ağız kokusu’ olarak bilinen ‘halitozis’e yol açabilir.

3- Gereğinden fazla taze fasulye tüketmek 

En sevilen yaz sebzeleri arasında yer alan taze fasulye gereğinden fazla tüketildiğindeiçindeki ‘fitik asit’ kalsiyum emilimini azaltır. Böylece vücudumuz yeterli kalsiyumu depolamakta zorlanır, bu da kemik ve dişlere zarar verebilir.

4- Dar kıyafetler giymek

Moda, dönemden döneme farklılık gösterse de dar kıyafetlere olan ilgi hiçbir zaman değişmiyor. Ancak günlük hayatta sürekli dar kıyafetler tercih etmek vücudun kan akışını olumsuz yönde etkileyebilir. Vücuttaki kan akışının dengeli şekilde sağlanması için daha bol ve rahat kıyafetler tercih edebilirsiniz.

5- Ispanağı sade şekilde tüketmek

Ispanak, sahip olduğu vitamin ve mineraller açısından oldukça zengin bir besin kaynağıdır. Ancak fazla tüketildiğinde içeriğindeki ‘oksalat’ adı verilen bir asit tıpkı taze fasulyede olduğu gibi kalsiyum emilimini engelleyebilir.

Bunu önlemek için yapabileceğiniz en doğru hamle ise ıspanağı sade bir şekilde tüketmek yerine, kalsiyum yönünden zengin besinlerle birlikte tüketmektir.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.