SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Fakir, 80. yıl logosunu buldu

1933 yılında Almanya'da Wi·lhelm Kicherer tarafından kurulan Fakir Elektrikli Ev Aletleri 2013 yılında 80. yılını kutluyor.

|

Bu vesile ile 2013 yılını 80 yıllık tecrübesini anlatacağı iletişim yılı olarak belirleyen Fakir, Ocak ayında bir logo yarışması düzenledi.

Tüm grafik tasarım profesyonellerine ve üniversitelerin ilgili bölümlerinde öğrenim gören öğrencilere açık olan yarışma toplam 45 gün sürdü. 15 Aralık – 30 Ocak tarihleri arasında düzenlenen yarışma sonucunda seçilen Fakir’in 80. Yıl logosu, hem Türkiye'de hem de yurt dışında firmanın iletişim malzemelerinde 2013 yılı boyunca kullanılacak.

Grafikerler Meslek Kurulu’nun desteğiyle düzenlenen yarışmada birinci seçilen logo 10.000 TL, ikinci seçilen logo ise 5.000 TL para ödülünü almaya hak kazandı. Seçici kurulu; Hakkı Mısırlıoğlu, Çağla Turgul, Ulaş Eryavuz, Aslı Şahin ve Gönç Selen'den oluşan logo yarışmasına Türkiye genelinden 650 yarışmacı, 4.000’in üzerinde logo tasarımıyla katıldı.

8 Mart Cuma günü İstanbul Modern Sanatlar müzesinde düzenlenen ödül töreninde Fakir Elektrikli Ev Aletleri Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Ali Zeki Saruhan yarışmacıları tebrik ederik ödüllerini takdim etti. Yarışmanın birincisi Rize’den katılan Sayın Erdem Özil olurken, ikinciliğe hak kazanan yarışmacı İstanbul’dan Ali Tekin Çam oldu.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.