Eşeği 'Sakıb' ile ünlü oldular! 'Hayvanlar köydeki tek arkadaşım'
Ailesiyle birlikte Karabük’te küçük bir köyde yaşayan Cihan Çelik, babasının 6 sene önce aldığı eşek Sakıb ile çektiği vidolar sayesinde ünlü oldu. İkilinin videoları milyonlarca kez izlenirken, Cihan böylesi bir ilginin kendisini şaşırttığını söylüyor. Köydeki tek genç olan Cihan, “Hayvanlar benim köydeki tek arkadaşım” diyor ve herkese köy hayatının güzelliklerini gösteriyor.
Gonca Kocabaş / Milliyet.com.tr - Üniversitede çocuk gelişimi bölümünü bitiren Cihan Çelik, ailesiyle birlikte köyde kurdukları küçük çiftliklerinde yaşıyor. Bir dönem şehirde yaşayıp çalışan Cihan, babasının ayı saldırısında yaralanmasından sonra, şehirdeki hayatını bırakıp köyde işlerin başına geçiyor. 2017 yılında hafta sonları şehirden köye ziyarete geldiğinde babasının aldığı eşeği gören Cihan, ilk başlarda Sakıb’a yakınlaştıkça kaçtığını söylüyor. ‘Ekmek vererek kendime çektim onu’ diyen Cihan Çelik, aralarındaki bağın bu şekilde oluştuğuna dikkat çekiyor.
‘ONLARCA GÜZEL YORUM ALIYORUM VE MOTİVE OLUYORUM’
Köye tamamen dönmesinin ardından Sakıb ile aralarındaki bağ daha da kuvvetlenen Cihan, kuzeninin tavsiyesi üzerine Sakıb ile videolar çekerek paylaşmayı karar veriyor. Sakıb’ın kapı kapattığı bir video ile başlayan Cihan, şimdilerde güzel dostuyla hemen hemen her anlarını takipçileri için ölümsüzleştiriyor. Videolara olan ilginin oldukça yoğun olduğunu söyleyen Cihan, “Onlarca güzel yorum alıyorum. Bu durum beni daha da motive ediyor. Daha çok videolar çekmek istiyorum. Ailecek izleyenler çok fazla. Benim videolarımın izlenmesi ve insanların yüzünde tebessüm oluşturmak gerçekten güzel bir duygu. Onlar iyi ki varlar” bilgisini paylaştı.
‘HAYVANLAR BENİM KÖYDEKİ TEK ARKADAŞIM’
Köyde hayvancılık yapan Çelik ailesi, perşembe günleri süt ve yoğurt satmak için şehre gidiyor. Gününün öncelikle büyükbaş hayvanları doyurmakla başladığını söyleyen Cihan, sonra tavuk kaz ve hindi ve bıldırcınlara yemlerini veriyor. Ardından, köpeklerini doyuran Cihan, “Bunların ardından büyükbaşları salıyoruz. Eğer iş yoksa kahvaltıdan sonra onlarla videolar çekiyorum. İş varsa bitirip ondan sonra yanlarına gidiyorum. Günüm yorucu ama güzel bir yorgunluk veriyor” deyip ekliyor:
“Köyüm dağlık bir alanda ve her tarafımız dağlarla kaplı. Yazın yemyeşil oluyor, her yer çok güzel bir ortam var. Ancak köyde yaş grubum hiç yok tek genç benim. O yüzden hayvanlarla daha çok vakit geçiriyorum. Onlar benim köyde tek arkadaşım diyebilirim. Onlarla videolar çekiyor. Ailem de çektiğim videolara gelen tepkilerden gerçekten çok mutlu oluyorlar.”
‘KENDİMİ ŞEHİRDE DÜŞÜNEMİYORUM, ÇOK SIKILIRIM’
Şehir planının şimdilerde olmadığına dikkat çeken Cihan Çelik, “Çünkü orada sıradan bir hayat var. Evden işe, işten eve. Yeşil alan pek kalmadı şehirlerde her yer beton yığını. Şehirde kendimi düşünemiyorum Yani orada çok sıkılırım” yorumunda bulundu.
Şehirde yaşamanın zor olduğunu söyleyen Cihan, “Çok insan var. Her yer beton yığını. Ayrıca ben insanların şehirde mutlu olduğunu düşünmüyorum. Alıştılar tabİi ki bu duruma. Köyde hayat zor. Evet, köy işleri yoruyor ciddi anlamda. Ancak köyde yapılan iş tatlı bir yorgunluk veriyor insana. Kafan rahat; karışan eden yok, iş buyuran yok. Ailenle iş yapıyorsun. Sıkıldın mı mesela bir işten git iki hayvan sev öyle devam et. Köyde gün hemen akşam oluyor insan zamanın nasıl geçtiğini burada hiç anlamıyor” şeklinde anlattı.
‘GERÇEK HUZUR KÖYDE’
Gelecek planlarında güzel bir çiftlik kurmak olan Cihan Çelik, “Ahırımız eski evin altında olduğu için hayvanlarımıza bakmak çok zorlaşıyor. Bu çiftlikte insanları da ağırlamak istiyorum. Şehirden sıkılanlar hafta sonu benimle hayvanlara baksın, onlarla uğraşsın, çocukları gelsin hayvanları sevsin, güzel vakit geçirsinler istiyorum. İnşallah bu hayalimi gerçekleştiririm” deyip ekledi:
“Eğer insanların köyde evleri ve biraz da birikimleri varsa, şehirlerden köylere dönmelerini isterim. Çünkü gerçek huzur köyde. Hayvanlar alsınlar. İnek alsınlar mesela, sütünü sağsınlar. O sütle yoğurt yapsınlar. Tavuk beslesinler, o tavukların yumurtasından kahvaltı yapsınlar. Bir de yanında köy ekmeği varsa, gerçek mutluluk bu bana kalırsa. Kendin üret kendin tüket, en güzeli.”