SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Enürezis Nokturna Nedir, Neden Olur? Nokturnal Enürezis Tedavisi Nasıl Yapılır?

İnternette sık sık araştırılan enürezis noktural nedir? Neden olmaktadır? Kimlerde görülür? Noktural enürezis tedavisi nasıl uygulanır tüm detayları ile derledik.

|

İnsan vücudu yaşamın çeşitli dönemlerinde farklı sorunlar ile karşılaşabilir. Bu sorunların bazıları çocukluk döneminde ortaya çıkarken bazıları yetişkinlerde görülmektedir. Enürezis nokturnal, sağlık konularından biridir.

Enürezis nokturnal, genellikle çocuklarda görülen bir durumdur. Sağlık sorunu olarak adlandırılan enürezis nokturnal bir hastalıktır ve erken tanı ile tedavi edilmezse ileri yaşlarda tedavisi daha güç hal alabilir.

Enürezis Nokturnal Nedir?

Enürezis nokturnal, gece alt ıslatma hastalığına verilen addır. Bu hastalık genellikle 5 yaşına kadar olan çocuklarda görülür. 5 yaşından sonrası için mutlaka tedavi uygulanmalıdır. 5 yaşına kadar bu durum normal kabul edilebilir.

Enürezis Nokturnal Neden Olur?

5 yaşına kadar olan çocuklarda sıklıkla görülen bu durum, sinirsel yani nörolojik olgunluğun tam olarak oluşmamasından kaynaklanmaktadır.

Nokturnal Enürezis Tedavisi Nasıl Yapılır?

Tedavi sürecinde, çocuklarda yatmadan önce sıvı alımı yasaklanır. Ayrıca durum detaylıca anlatılarak bilgi verilir. Çocuğun iki saatte bir düzenli tuvalete gitmesi sağlanır.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.