SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Elmanın Faydaları Nelerdir? Elmada Hangi Vitaminler Var?

Elma en çok tüketilen meyvelerin başında yer alıyor. Zengin içeriği ve C vitamini ile pek çok şeye faydaları bulunuyor. Ağaç meyvesi olan elmanın sarı, kırmızı ve yeşil renklerde çeşitleri vardır. A, E, B6, C, K, B1, B2 vitaminleri ve sağlığa olan faydaları saymakla bitmeyen elma ntioksidanlar, flavanoidler ve diyet lifi açısından oldukça zengindir. Elma kalbe, kan şekerine, beyin ve sinir sistemine, kemik hastalıklarına ve cilde iyi gelir. Kilo vermeye yardımcı olan elmanın kolesterol düşürücü özelliği bulunur. Elmanın faydaları nelerdir? diyorsanız “Elmada hangi vitaminler var?” içeriğimizden detaylıca öğrenebilirsiniz.

|

Türkiye’de üretimi oldukça fazla olan elmanın sağlık açısından pek çok faydaları bulunur. İçeriğindeki vitamin ve minerallerle kalpten kemik hastalıklarına kadar pek çok şeye faydası vardır.

Türkiye'de en çok yetiştirilen ve tüketilen elmalar arasında Starking ve Golden elma bulunuyor. Bunun dışında en lezzetli ve faydalı elmalar arasında Stark Spurk Golden, Golden Reinders, Fuji, Pink Lady ve Granny Smith yer almaktadır.

Elmanın Faydaları Nelerdir?

1- Mide sağlığı için idealdir:

Özellikle yeşil elma mide dostudur ve bağırsaklardaki kötü bakterileri yok eder.

2- Eklem ağrılarına iyi gelir:

Düzenli olarak elma tüketen kişilerin eklem ve romatizma ağrıları yarı yarıya azalır.

3- Uyku açar:

Sabahları yataktan kalkmakta güçlük çeken kişiler güne birkaç dilim elma yiyerek başlayabilir.

4- Enerji verir.

Protein deposu olan kırmızı ve yeşil elma aç karnına yenirse zindelik verir.

5- Saç bakımında kullanılabilir.

Yıpranmış saç diplerine canlılık veren elma, saçların çok daha gür çıkmasını sağlar.

6- Hafızayı güçlendirir:

Elma sadece hafızası zayıf olan kişiler tarafından değil odaklanma sorunu yaşayanlar tarafından da düzenli aralıklarla tüketilmelidir.

7- Dişleri beyazlatır:

Yeni yapılan araştırmalarla yeşil elmanın diş sağlığına iyi geldiği ispatlandı. Elma kabukları ile birlikte yenirse diş çekilmesi ve diş eti iltihaplanmasını da önler.

8- Bağışıklık sistemini güçlendirir:

Potasyum ve C vitamini bakımından zengin olan elma, bağışıklık sistemini güçlendirir. Kışın portakal ve mandalina ile birlikte tüketilirse gribe yakalanma riskini yarı yarıya azaltır.

9- Öksürüğü keser:

Kış aylarında daha çok görülen inatçı öksürüklerin kesilmesini isteyenler her gün en bir elma yemelidir.

10- Vücudun yağ oranını azaltır:

Elma tatlı ihtiyacını giderir. Bu da vücudun yağ oranını azaltmasını sağlar.

11- Obeziteyi önler:

Günümüzün en yaygın ve tehlikeli hastalıklarından biri olan obeziteyi önlemek için bol bol elma tüketilmelidir.

12- Cilde iyi gelir:

Elmalardaki güçlü antioksidanlar, erken yaşlanma, kırışıklıklar, yaşlılık lekeleri ve yaşa bağlı diğer koşullarla doğrudan bağlantılı olan serbest radikallerin zarar verici etkilerini ortadan kaldırır.

 

 

Elmada Hangi Vitaminler Var?

A, C, E, K, B6 vitaminleri bulunur. Omega3 ve omega6 yağ asitleri ve demir, fosfor, magnezyum, manganez,  çinko, fosfor, potasyum, niasin, folat, kalsiyum ve az miktarlarda thiamin, riboflavin, bakır gibi mineraller içermektedir.

Elmanın Cilde Faydaları Nelerdir?

Elmanın içeriğinde bulunan bakır sayesinde melanin üretimi artar. Aynı zamanda melanin üretimi korunarak cilt de temiz ve sağlıklı kalır. Melanin cildi güneşin zararlı ultraviyole ışınlarından korur. Bu sayede ciltte doğal bir güneş koruyucu bariyer oluşur.




Elma Yemek Zayıflatır mı?

Elma yüksek oranda lif içeren meyvelerden biridir. Lif bağırsak faaliyetlerini düzenler ve sindirim sisteminin çok daha hızlı ve sağlıklı çalışmasını sağlar. Aynı zamanda şeker oranı düşük bir meyve olan elma, aç karnına yendiği takdirde kilo vermenize yardımcı olur. Kırmızı ve yeşil elma tokluk hissi verdiği için ara öğünlerde de sıklıkla tüketilebilir.

 

 

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.