SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

El Baş Parmak Ağrısı Neden Olur Ve Nasıl Geçer?

Çarpmaya ya da başka nedenlere bağlı olarak el baş parmak ağrısı meydana gelmektedir. El baş parmak ağrısının tam olarak nedeni ortopedi doktoru tarafından yapılan tetkikler sonucu belli olmaktadır. Bundan dolayı el baş parmak ağrısının tam olarak nedenleri ve nasıl geçtiği detaylı bir şekilde araştırılması gerekir. Peki, el baş parmak ağrısı neden olur? El baş parmak ağrısı nasıl geçer? El baş parmak ağrısı için tedavi metotları nelerdir? İşte el baş parmak ağrısının nedenleri ile ilgili tüm bilgiler.

|

El baş parmak ağrısı kireçlenmeye bağlı olarak da nüksedebilmektedir. El baş parmak ağrısı Osteortrit olarak tıp dilinde bilinmektedir.

El Baş Parmak Ağrısı Neden Olur ve Nasıl Geçer?

1) Kırık

El baş parmak ağrısında meydana gelen kırıklar dayanılmaz bir ağrıya sebep olmaktadır. Eğer hiç geçmeyen ve sürekli olarak devam eden bir el baş parmak ağrısı söz konusu ise kırıktan şüphelenebilirsiniz. Kırık sonucunda el baş parmak ağrısı meydana gelerek kişiye dayanılmaz ağrılar verebilir.

2) İncinme

El baş parmağına çarpmaya bağlı olarak da incinme söz konusu olabilir. Eğer el baş parmak ağrınız varsa incinme söz konusu olabilir. 

3) Travma ve Çarpma

Eğer el baş parmağınızın üstüne bir cisim düştüyse ya da herhangi bir sert cisme doğrudan çarptıysanız yine travma çarpmaya bağlı olarak ağrı söz konusu olabilir. Bu durumda yapılan filmler de ortaya çıkar. 

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.