SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

El Baş Parmağında Şişlik Ve Uyuşma Neden Olur, Nasıl Geçer?

El baş parmağında çeşitli nedenlere bağlı olarak şişlik ve uyuşma meydana gelmektedir. El baş parmağında şişlik ya da uyuşma olan kişiler mutlaka bu durumu en yakın zamanda bir ortopedist eşliğinde araştırması gerekmektedir. Ortopedi doktoru tarafından yapılan teşhisler ile birlikte tam tanı konulmaktadır. Peki, el baş parmağında şişlik ya da uyuşma neden olur? Meydana gelen bu uyuşma nasıl geçer? Tedavi yöntemleri nelerdir? İşte el baş parmağında meydana gelen şişlik ve uyuşma ile ilgili uygulayabileceğiniz tedavi metotları.

|

El baş parmağında işlik travma ya da başka sebeplerden ötürü meydana gelebilir. Bu durum yapılan film tetkikleri ile birlikte tam olarak belirlenmektedir.

El Baş Parmağında Şişlik ve Uyuşma Neden Olur?

El baş parmağındaki şişlik ve uyuşmanın en büyük nedeni arasında travma gelmektedir. Baş parmağınızı bir yere sıkıştırmanız ya da başka bir cismin parmağınızın üstüne düşmesi sonucunda el parmağında şişlik ve uyuşma meydana gelebilir. Bir başka sebep ise bilgisayar başında çalışan insanlar içindir. Eğer işiniz gereği sürekli olarak bilgisayar kullanıyorsanız aşırı bir şekilde fare ve klavye kullanmanın sonucunda el baş parmağında şişlik ve uyuşma ortaya çıkabilir. 

Nasıl Geçer?

Zerdeçal her derde deva olarak bilinir. Zerdeçalı şişlik olan yere sürerek kısa süre içerisinde şişlikten ve uyuşukluktan kurtulabilirsiniz. Bir diğer çözüm ise elma sirkesidir. Pamuk yardımı ile elma sirkesini ovalayarak şişlikten ya da uyuşukluktan kurtulabilirsiniz. 

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.