Eğer bu yiyecekleri pişirmeden yerseniz o sonuçlarla karşılaşmanız mümkün!
Eğer lahana, brokoli ya da karnabahar gibi besinleri pişirmeden ya da çok az pişmiş bir şekilde tüketirseniz çok şişkinlik yapar ve gün içinde rahatsız edici boyutlara ulaşabilir. Domates, patates ve patlıcan da pişirilmeden tüketilmemesi gereken sebzelerdendir. Kuruyemişlerden çiğ tüketilmemesi gereken kuruyemiş ise bademdir ve çiğ bademin fazla tüketimi ciddi sağlık sorunlarına yol açar. İşte, merak edilen tüm detaylar.
Şarküteri ürünlerinden özellikle de sosis ve sucuğu küçük küçük porsiyonlar halinde pişmiş bir şekilde tüketmelisiniz. Aksi halde bağırsaklarınızda büyük problemler yaşayabilirsiniz.
Eğer Bu Yiyecekleri Pişirmeden Yerseniz Bu Sonuçlarla Karşılaşmanız Mümkün!
Lahana, karnabahar, Brüksel lahanası ve brokoli her ne kadar çiğ tüketilebilen sebzeler olsalar da daha fazla şişkinlik verecekleri için az da olsa pişirilerek tüketilmesinde fayda vardır. Tüm gün şiş bir şekilde gezmek istemiyorsanız bu sebzeleri mutlaka pişirerek tüketin. Patlıcanın içinde kalsiyum emilimini azaltan solanin olduğu için bu durum bağırsakları rahatsız edebilir.
Bu da baş dönmesi, mide ağrısı ve hatta mide bulantısı ile kusmaya kadar ilerler. Eğer patlıcanı pişirirseniz bunlar olmaz ve patlıcanı afiyetle tüketebilirsiniz. Barbunya fasülyesi tüketecekseniz de mutlaka pişirmelisiniz.
Çiğ barbunyanın tadı hem çok kötüdür hem de midede kramplara, kusmaya ve ishale neden olur. Domates de sindirimi zor bir maddedir ve çiğ tüketilmesi sindirilmesini daha da zorlaştırır. Eğer sindirim problemi yaşamak istemiyorsanız domatesi pişirerek tüketmeli ve besin değerinin azalmasını sağlayabilirsiniz.
Bu Yiyecekleri Pişirmeden Asla Yemeyin!
Bazı besinleri çiğ tüketmek yararlıyken bazılarını da mutlaka pişirmek ve çiğ yememek gerekir. Patates, herkes tarafından sevilen bir besindir ve eğer yeteri kadar olgunlaşmamışsa zararlı olur. Yeteri kadar olgunlaşmamış olan ve fazla güneşe kalarak üzerinde solanin oluşmuş olan patatesleri yememek gerekir. Bu patatesler tüketildiği zaman baş ağrısı, kusma ve mide bulantısı gibi belirtiler ortaya çıkabilir.
Ayrıca yeşillenmiş ve tomurcuklanmış olan patatesin çiğ tüketilmesi sağlık açısından oldukça olumsuzdur. Şarküteri ürünlerinin de birçoğu çiğ tüketilse de bu yanlış bir bilgidir ve şarküteri ürünlerinin çiğ tüketilmemesi gerekir. Şarküteri ürünleri eğer çiğ tüketilirse vücutta bakteri ürer ve bu da bağırsaklara girerek bağırsak hastalıklarına neden olur. Özellikle sosis ve sucuğun çiğ tüketilmesi listeria bakterisinin bağırsaklara girmesine ve sonra da üremesine sebep olur.
Bu nedenle şarküteri ürünleri küçük küçük parçalara bölerek ve çok kızartarak tüketmelisiniz. Badem de özellikle diyetlerin vazgeçilmezidir ve birçok kişi tarafından kuruyemişler arasında en sevilenlerdendir. Fakat kabuklu olarak tükettiğiniz bademlerde hidrociyanik asit ve hidrojen siyanür vardır. Kavrulan ve içindeki ıslaklığı kaybeden bademler herhangi bir sorun teşkil etmese de çiğ bademin fazla tüketilmesi sağlık sorunlarına sebep olur.
Asla Çiğ Tüketmeyin!
Faydası bol olan ve birçok kişi tarafından tüketilen badem çiğ olarak çok fazla tüketilmemesi gereken bir besindir. Yetişkin ve sağlıklı bir kişi 50-60 adetten daha fazla çiğ badem yerse hayatını kaybedecek kadar büyün sağlık problemleri ile karşılaşabilir. Brokoli, lahana, Brüksel lahanası ve karnabahar her ne kadar sağlıklı ve besleyici olsa da çiğ tüketilmemesi gereken sebzelerdir.
Çiğ tüketildikleri zaman daha fazla şişkinlik yaratır ve bu nedenle pişirerek tüketmek gerekir. Şarküteri içerisinde sayılan salam, sosis ve sucuk gibi ürünlerin de her ne kadar pişmeden tüketilebileceği hakkında bilgiler olsa da bu yanlıştır. Eğer sosis, salam ve sucuk gibi besinleri pişmeden yerseniz bağırsaklarınız bozulabilir ve ishal problemi de yaşayabilirsiniz. Bu nedenle kahvaltıda bile olsa sosis ve özellikle sucuk pişirilmelidir.