SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Disbiyozis Nedir, Neden Olur? Disbiyozis Belirtileri Nelerdir, Tedavisi Nasıl Yapılır?

Disbiyozis birçok kişi tarafından ne olduğu merak edilen ve araştırılan hastalıklardan biridir. Disbiyozis nedir, neden olur? Disbiyozis belirtileri nelerdir, tedavisi nasıl yapılır tüm detayları ile derledik.

|

Disbiyozis, zararlı bakterilerin sayılarının artarak bağırsak iç zarında probiyotiklerin azalmasıyla oluşan ve de bağırsakların geçirgenliğinde artışa neden olan flora bozukluğudur.

 Disbiyozis Nedir, Neden Olur?

Disbiyozis, vücuttaki zararlı bakterilerin artarak bağırsak iç zarındaki probiyotikleri artırması ve sonucunda da bağırsak geçirgenliğinin artması durumudur. Disbiyozis olup olmadığını anlamak için gıda testi, bağırsak florası testi, toksik madde testi, hormon testi ya da pH testi gibi testlerin yapılması gerekir. Kişilere Disbiyozis testini gastroenterologlar koyabilmektedir. Disbiyozis aynı zamanda kişilerin karaciğer, beyin ve mide-bağırsak sistemlerini de etkilemektedir. Bağışıklık sistemini de düşüren Disbiyozis tedavisi kolay bir hastalık olarak kabul edilir.

Disbiyozis Belirtileri Nelerdir, Tedavisi Nasıl Yapılır?

Disbiyozis belirtileri arasında ishal, şişkinlik, ödem, kabızlık ve zaman zaman da ishal durumları vardır. Bu belirtilere sahip olan kişilerin gerekli testleri yaptırarak Disbiyozis olup olmadıklarını kontrol ettirmeleri gerekir. Disbiyozis vücuda zarar veren besinlerden uzak durarak ya da vücutta eksik kalan besinleri vücuda destekler ile sağlayarak tedavi edilebilen bir durumdur. 

 

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.