Diş Dolgusu Yaptırdıktan Sonra Ağrı Ve Sızlama Ne Zaman Geçer?
Dolgu sonrasında diş ağrısı, çok yaygın görülen bir şeydir. Genellikle de diş hekimi, dişlerinizde ağrı olmuyorsa ya da şişlik geçtikten sonra (apseli diş gibi komplikasyonları önlemek için) dişlerinizden gelen hasarı doldurarak gerçekleştirdiği bir tedavi yöntemidir. Diş dolgusu yaptırdıktan sonra ağrı ve sızlama ne zaman geçer? İşte, merak edilen tüm detaylar...
Dolgu sonrasında oluşan diş ağrısı, diş üzerinde yapılacak herhangi bir diş operasyonu sonucunda, diş kökü iltihabına ya da ağrıya neden olabilir. Bu nedenle de, dolguların dişinizin çürümüş bir bölümünü değiştirerek ağrıyı azaltması gerekse de boşluğun darbeye maruz kalması sonucunda dişinizin iç kısmı olumsuz şekilde etkileyebilir.
Diş Dolgusu Yaptırdıktan Sonra Ağrı ve Sızlama Ne Zaman Geçer?
Yeni dolgu diş yapılan kişilerin dişlerinde hassasiyet ortaya çıkabiliyor. Bu durum ise, yemekten konuşmaya, gargara yapmaya, hatta diş fırçalamaya ve diş ipi kullanmaya kadar normal diş alışkanlıklarından kaynaklanan ağrılar ile karşılaşmanız anlamına geliyor. Tedavi edilen diş bastırınca, tatlı yiyeceklere, havaya, soğuğa ya da sıcağa aşırı derecede duyarlıysa, tüm bu tetikleyicilerin diş hassasiyetinizi tetiklemesinden kaçınmanız gerekir.
Ani nefes alınca keskin hava girişi dişlerinize aktığı zaman ciddi bir zonklama hissine neden olabilir. Aynı zamanda sıcak içecekler, kahve ya da çorba gibi yiyecekler içmek de dişlerinizin hassasiyetini önemli ölçüde arttırabilir. Aynı zamanda ameliyat sonrasında diş hassasiyeti birkaç hafta içinde kendiliğinden geçer. Diş yapısında bulunan dentin dokusu termal değişkenlere karşı çok hassas olduğu için, derin çürük kavitesine sahip olan dolgular lokal anestezi ile yapılır. Bu nedenle de tedaviden sonraki ilk 2-3 saat herhangi bir ağrı ya da hassasiyet hissetmezsiniz. Ama dişinizdeki uyuşukluk geçmeye başladığı zaman ağrı duymaya başlayabilirsiniz. Dişlere dolgu işlemi yapıldığı zaman da en geç bir hafta içinde dişteki ağrı son bulur.