SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Dang humması nedir? Nasıl bulaşır?

Dang humması nedir, nasıl bulaşır sorusu son günlere damga vuran bir sağlık sorunu olarak karşımıza çıkıyor. Uzun yıllardır Tayland, Phuket’te yaşayan ünlü oyuncu Leyla Bilginer’in sivrisinek ısırığı nedeniyle yaşam mücadelesi verdiğinin öğrenilmesi ile birlikte gün yüzüne çıkan bir sağlık sorunu olan dang humması nedir, nasıl bulaşır merak ediyorsanız sizler için araştırdığımız yazı dizisinden destek alabilirsiniz. Dang humması nedir, nasıl bulaşır merak ettiğiniz sorular ve çok daha fazlası yazımızın devamında yer alıyor, göz atmadan geçmeyin.

|

Son günlerin gündemi en çok meşgul eden haberlerinden birisi olan Leyla Bilginel’in yaşam savaşı sürmesi, sivrisinekten bulaşan bir hastalık olan dang humması nedir, nasıl bulaşır sorularını da gün yüzüne çıkardı. Tropikal ve subtropikal bölgelerde görülen bir sağlık sorunu olduğu bilinen dang humması gribe benzer semptomlara sahip bir hastalık olarak karşımıza çıkıyor. Dang ateşi olarak da bilinen bu viral hastalığın diğer bir ismi ise kırık kemik ağrısı gibi bir ağrıya neden olduğu için ‘kırık kemik humması’ olarak biliniyor. 4 farklı tipi bulunan dang humması nedir, nasıl bulaşır sorularının cevaplarını merak ediyorsanız sizler için hazırladığımız yazıdan destek alabilirsiniz.

Dang humması nedir?

Dang humması nedir bu sıralar en çok merak edilen sorulardan birisi olarak karşımıza çıkıyor. Dang virüsü olarak da bilinen viral bir sağlık sorunu olan dang humması sıcak iklim bölgelerinde görülen bir virüs tipi. Klinik muayene ve çeşitli kan testleri ile tanısı konulabilen hastalık virüsün yayılmasından sonraki 5.güne kadar kandan izole edilebiliyor. Hastalığın tedavisi ise kişiden kişiye göre farklılıklar gösterebiliyor. Hastalığın neden olduğu semptomlara uygun bir tedavi yöntemi belirlenen hastalıkta sık görülen belirtiler ise virüa hakkında bilgi verebiliyor.

Dang humması belirtileri neler, gelin birlikte göz atalım.

Dang humması belirtileri nelerdir?

Dang humması nasıl bulaşır, virüs sivrisineğin ısırması ile birlikte deriden girer, kana karışır ve ateşin yükselmesi ile birlikte 24 saat içinde kana yayılır. Dünya Sağlık Örgütü’nün yaptığı araştırmalara göre Dang virüsü dört farklı şekilde görülebiliyor:

-Tanımlanamayan ateş ve viral sendrom
-Klasik Dang ateşi
-Dang hemorajik ateşi
-Dang şok sendromu

Dang hummasının sık görülen belirtileri arasında şunlar yer almaktadır:

-En az 2-7 gün süren akut ateşli hastalık,
-Baş ve gözlerin arkasında ağrı
-Eklem ve kaslarda ağrı
-Döküntü ve vücudun çeşitli yerlerinde kanamalar(diş eti kanaması,burun kanaması)

Dang humması nasıl bulaşır?

Dang humması nasıl bulaşır sorusu hastalık ile ilgili en çok merak edilen sorulardan birisidir. Aedes cinsi sivrisinekler tarafından taşınan ve bulaştırılan bir sağlık sorunu olan dang hummasının bulaşma riskinin yüksek olduğu yerler arasında Doğu Akdeniz ülkeleri, Afrika, Hindistan ve Uzakdoğu ülkeleri ilk sırada yer alıyor. Virüs ayrıca Karayip ve Hawai adaları,Avustralya ve Amerika Birleşik Devletleri’nin bazı eyaletlerinde görülebilmektedir.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.