SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

D vitamini olan besinler hangileri?

D vitamini vücudumuzu için oldukça gerekli. Peki, içinde D vitamini olan besinler hangileri. D vitamini olan besinler alınmadığında neler olur ne kadar alınmalı? İşte tüm bu soruların cevapları D vitamini olan besinler sıraladığımız haberimizde…

|

D vitamini vücudumuz için gerekli bir vitamin. Kanser riskini azaltmaktan kemik gelişimine kadar pek çok fayda sağlayan D vitamininin yeterli seviyede olması oldukça önemli. Bu nedenle D vitamini olan besinler hangileri bilmemiz gerekmekte. İşte sizin için bu besinlerin listesini hazırladık.

Ancak ondan önce D vitamini hakkında biraz bilgi sahibi olalım.

D vitaminin faydaları nelerdir?
Herkes için çok önemli olan D vitamini özellikle çocukların gelişiminde önemli bir rol oynuyor. İçerdiği kalsiyum nedeniyle kemikleri güçlendirir.

D vitaminin diğer faydalarını şu şekilde sıralayabiliriz;
* Gelişim çağında kemikleri güçlendirir;
*İleri yaşlarda kemik kaybını önler;
*Meme ve kolon kanseri için riskleri azaltır.
*Kan basıncını dengeler.
*Kasları güçlendirir.
*Özellikle çocuklarda dişler için çok faydalıdır.
*Bağışıklık sistemini güçlendirir.
*Kalp hastalıklarını önler.
*Enfeksiyonları önler.

D vitamini nasıl alınır?
D vitamini en yaygın şekilde güneş yardımı ile alınır. Bunun dışında vücut kendide üretebilir. Aynı zamanda bir de yediğimiz yiyeceklerden de alınabilir.

D vitamini olan besinler hangileri?
İçinde D vitamini bulunduran besinler oldukça azdır. Vücudun D vitamini ihtiyacını karşılamak çin sadece bu besinleri tüketmek tek başına bir şey ifade etmeyecektir. En önemli D vitamini kaynağı güneşten yararlanılması gerekmektedir.



Besinleri şu şekilde sıralayabiliriz.
* Peynir
* Tereyağı
* Yağlı balıklar (Ton balığı, Somon,Uskumru)
* İstiridye
* Balık yağı
* Yumurta
* Patates

D vitamini eksikliği belirtileri

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.