SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Crush Sendromu Nedir, Neden Olur? Crush Sendromu Belirtileri Nelerdir, Tedavisi Nasıl Yapılır?

İnsanların başına gelebilecek birçok farklı hastalık bulunmaktadır. Özellikle ciddi belirti gösteren sendromlar çeşitli sıkıntılara yol açmaktadır. Bunlardan birisi de Crush Sendromu'dur. Peki Crush Sendromu nedir, neden olur? Crush Sendromu belirtileri nelerdir, tedavisi nasıl yapılır tüm detayları ile derledik.

|

Crush Sendromu, halk arasında deprem gibi felaketlerde ortaya çıkan bir sendrom olarak bilinmektedir. Ciddi  problemlere neden olan bu sendrom oldukça geniş bir pencereden değerlendirilmektedir. Tabii bu sendromu anlamak için deprem altında kalan kişilerle konuşmak da önem taşımaktadır. 

Crush Sendromu Nedir, Neden Olur?

Crush Sendromu ezilme, yaralanma ve uzun süreli sıkışmalarda ortaya çıkan bir rahatsızlıktır. Crush Sendromu'na neden olan en önemli faktör uzun süren hareketsizliktir. Bu durum en çok deprem olduğunda görülmektedir. Enkaz altında kalan kişiler uzun süreli sıkışma sonrasında Crush Sendromu'na yakalanmaktadırlar. 

Crush Sendromu Belirtileri Nelerdir, Tedavisi Nasıl Yapılır? 

 Belirtileri;

 - İdrarın renginin kahverengi görülmesi, 

- Ciltte ödemeler oluşması, 

- Ritim bozukluğu olması, 

- Kalp çarpıntısı, 

- Düşük seviyedeki tansiyon,

- Halsiz düşme, 

- Kan basıncında düşüklük.

Crush Sendromu tedavisi için ilk olarak kandaki sıvı oranını artırmak gerekmektedir. Daha sonra ise potasyum değerinin düşürülmesi sağlanmaktadır. Bunlar yaygın olan tedavi yöntemleri olarak bilinmektedir. Diyaliz yöntemi de bu sendrom için kullanılmaktadır. Ancak bu yaygın olmayan bir tedavi olarak bilinir. 

 

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.