SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

ÇOKSEV’den tedavi gören çocuklara 'yaz okulu' projesi

Çocuk Kanserleri Sevgi ve Dayanışma Derneği(ÇOKSEV), Temmuz ayı içerisinde 40 çocuğun katılımı ile bir yaz okulu düzenledi.

|

Çocuk Kanserleri Sevgi ve Dayanışma Derneği(ÇOKSEV), Temmuz ayı içerisinde 40 çocuğun katılımı ile bir yaz okulu düzenledi.

Projeye, şehir dışı ve komşu ülkelerden İstanbul’a kanser tedavisi görmeye gelen çocuklar katıldı.

Yaz okulu fikrini ortaya koyan 12. Sınıf öğrencisi İzzet Kebudi ve arkadaşları, 40 çocuğa gönüllü olarak İngilizce, resim dersleri ve İstanbul’u tanıtma turları düzenledi.

“Çevremizi Tanıyalım” isimli şehir turunda sırasıyla; Pierre Loti, Miniatürk, Boğaz Turu, Ural Ataman Klasik Araba Müzesi ve Florya Akvaryum ziyaret edildi. Geziye, tedavi gören çocukların aileleri de katıldı.

Dolu dolu geçen beş günün ardından yaz okuluna katılan 40 çocuğa başarı belgeleri dağıtılarak pasta kesildi.

Programa katılan çocuklar ve ailelerinin mutluluğu gözlerinden okunuyordu. Aileler, zor geçen tedavi döneminin arasında böyle bir projenin kendilerine moral verdiğini belirtti.

ÇOKSEV Başkanı Prof. Dr. Rejin Kebudi projeye destek veren genç eğitmenler İzzet Kebudi, Sarp Misoğlu, Cansu Yeğin, Nuran Yelmen ve ailesi, Belma-Ural Ataman, Selim Terzibali, ÇOKSEV gönüllüleri, Öğretmen Ömer Boran, Cerrah Paşa Tıp Fakültesi doktorları, hemşireleri ile İstanbul Üniversitesi Onkoloji Enstitüsü Yönetimi’ne teşekkürlerini iletti.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.