SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Çocuklarını zehirleyen anneye ceza: müebbet

Kireç çözücü içirdiği kızı ölen, oğlu son anda kurtarılan anne Eda Göçer, 16 yıl 8 ay hapis cezasının ardından bir de müebbete mahkûm edildi

|

Kireç çözücü içirerek 3 yaşındaki kızının ölümüne neden olduğu iddiasıyla yargılanan Eda Göcet, müebbet hapse çarptırıldı. Eda Göcet, oğlu Furkan’ı da 5 yaşındayken aynı yolu kullanarak öldürmeye teşebbüsten 16 yıl 8 ay hapis cezası almıştı.
İstanbul 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın son duruşmasında tutuklu yargılanan Eda Göcet, hazır bulunduruldu.

Avukat tahliye istedi
Mahkeme sanıktan esas hakkındaki mütalaaya karşı savunmasını istedi. Savunmasında suçlamaları kesinlikle kabul etmeyen Eda Göcet, “Ben bir anneyim. Çocuğuma kesinlikle öyle bir şey yapmam. Suçlamaları kabul etmiyorum. Tahliyemi istiyorum” dedi.
Eda Göçet’in avukatı Salim Özcan da çocuğun ölüm nedeninin vücudundaki döküntüler ve yaralar olduğunu öne sürerek, “Çocuk 9 aylıkken aynı teşhis konmuş. Bu nedenle suçlamaları kabul etmiyoruz. Müvekkilim cezaevinde sıkıntılı günler geçirmektedir. Doktorlar rahminde ur olduğu teşhisini koydu. Ayrıca ağız, diş ve böbrek sağlığı konusunda da sıkıntılar yaşıyor. Müvekkilimin tahliyesini istiyorum” diye konuştu.
Savunmaların ardından mahkeme, Eda Göcet’in toparlanan deliller ışığında “tasarlayarak eziyet çektirmek” suretiyle öz kızı Halenur Göcet’i öldürdüğüne hükmetti. Sanığa önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası veren mahkeme, yargılama sürecindeki tutumu ve pişmanlığı nedeniyle cezada indirim yaptı ve müebbet hapis cezasında karar kıldı.

‘Akli dengesi yerinde’
İddianamede, Göcet hakkında “acıma hissi olmaksızın birden çok defa çocuğuna ağız yoluyla zorla koroziv (aşındırıcı) bir madde içirerek belli bir süreçte acı çektirerek eziyetle öldürdüğü”ne yer verildi.
Doktorlar Eda Göcet’in hastalık hastalığı diye bilinen ve çocuklara zarar vererek tatmin hissi sağlayan “munchausen by proxy sendromu”na yakalandığından kuşku duymuş, ancak Adli Tıp incelemesinde annenin akli dengesinin yerinde olduğu açıklanmıştı.


Furkan Göcet son anda kurtarılırken, kardeşi Eda ölmüştü...

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.