SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

‘Çocuğunuzun mutlaka tansiyonunu ölçtürün’

OKULDA başarısızlık, karın ağrısı, görme bozukluğu, mide bulantısı ve yorgunluğun çocuklarda yüksek tansiyonun belirtileri olduğu bildirildi.

|

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ali Anarat, çocuklardaki hipertansiyonun altında ciddi hastalıkların yatabildiğini ifade etti. Anarat, 10 yaşın altındaki çocuklardaki hipertansiyonun yüzde 70’inin böbrek hastalığı, tümör, kalp hastalığına bağlı olabildiğini, bu yaş grubunun üzerindeki çocuklarda ise hastalığa fazla kilo ve genetik yatkınlığın neden olduğunu ifade etti. Prof. Anarat, özellikle 3 yaşın üzerinde çocuğu olan ebeveynlerin, hangi nedenle doktora giderlerse gitsinler, çocuklarının kan basıncını ölçtürmeyi de talep etmelerini istedi.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.