SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Cilt lekelerine kesin çözüm: Buz terapisi!

Ciltteki lekeler ve izler hepimizin ortak sorunu.

|

En küçüğünün bile moralimizi bozmaya yettiği, psikolojimizi etkileyen, doğuştan ya da sonradan oluşan cilt lekelerine kesin çözüm buz mucizesinden geldi. Medikal Estetik Uzman Suna Dinç’ in uyguladığı Buz Terapisi ile güneş lekelerinden çillere, yanık lekelerinden sivilce izlerine kadar pek çok cilt sorunu tek seansta son buluyor. Yöntem Türkiye’ de en önemli cilt problemlerinden olan Jilet izleri, Keloit, Ameliyat izleri, Hemanjiom gibi sorunlardan da kısa sürede kurtulmayı sağlıyor. İşte Buz Terapisine yönelik tüm detaylar;

Ice therapy ( Buz terapisi ) Nedir?

Sağlık sektöründe gelişen teknoloji ve Ar-Ge çalışmaları ile yenilenen son jenerasyon Ice Therapy cihaz, cilt lekelerine ve izlerine daha kısa sürede kesin çözüm sunmaktadır. Ice Therapy cihazı havadan aldığı oksijeni ve nemi cildin tanısına göre belirli soğukluğa ulaştırarak buz kristalleri elde eder. Buz kristalleri cilt altındaki kolajenleri aktif hale getirir, cildin alt tabakasını iyileştirir, üst tabakasının kuruyup dökülmesini, alttan yeni ve sağlıklı bir cilt gelmesini sağlar. Cilde kesinlikle herhangi bir zarar vermeden, her probleme göre farklı başlıklar ile cildi kristalizasyon yöntemi ile yeniler. Buz Terapisi sisteminin herhangi bir yan etkisi olmadığı gibi yaş sınırı da yoktur. 40 günlük bebeklerde dahi rahatlıkla uygulanabilir. Yeni doğan bebeklerde en sık karşılaştığımız cilt problemi Hemanjiomlardır.

Hangi cilt sorunlarına uygulanır?

Güneş lekeleri ve çiller

Ameliyat izleri ve Keloit

Jilet izleri

Yaşlılık lekeleri

Yanık izleri

Et benleri ve siğiller

Sivilce izleri

Doğum lekeleri ( Hemanjiom )

Vücut çatlakları

Vitiligo

Saç kıran hastalığı

Uygulama nasıl yapılır?

Uygulamaya başlamadan önce cilt yapısının tespiti için test yapılır. Testin sonucuna ve cilt yapısına göre dereceler seçilir. Çil, güneş lekeleri ve yaşlılık lekeleri ortalama 1 ile 3 seans arasında son bulurken; jilet izleri ameliyat izleri gibi daha derin cilt problemleri 3 ile 18 seans arasında sürmektedir.

Buz Terapisi’nin seans aralıkları ; cilt problemi yüzde ise haftada bir, vücutta ise iki haftada birdir.

Kimler bu yöntemden faydalanabilir?

40 gününü doldurmuş bebekler ve hamileler dahil her yaş grubu bu yöntemden faydalanabilir. Ayrıca kadınlar kadar erkekler de pürüzsüz bir cilde sahip olmak için bu yöntemi tercih edenler arasında yer alıyor.

Hangi bölgelerde uygulanabilir?

Başta yüz ve eller olmak üzere tüm vücuda hatta gözaltına uygulanabiliyor.

Hangi cilt sorunu ne kadarlık bir terapi sürecinden geçiyor?

Güneş Lekeleri, Çiller ve Yaşlılık Lekeleri

Cilt yüzeyine en yakın derinin en üst katmanı olan epidermiste yer alan güneş lekeleri, çiller ve yaşlılık lekeleri tek seansta sonuç verirken daha derin lekeler 1 ile 3 seans arası sürüyor.

Jilet izleri

Duygusal açıdan mutsuz ve ümitsiz hissedilen durumlarda, ailevi sorunlarda, ikili ilişkilerde, eğitim hayatında yaşanan problemler nedeniyle depresyon dönemlerindeki kişiler istemeden de olsa bir anlık hata sonucu kendilerine jilet ya da benzeri kesici aletlerle zarar verebilir. Genellikle kollarda yer alan sosyal hayat ile eğitim ve ikili ilişkilerde kişilere rahatsızlık veren jilet izlerinin tedavisinde Buz Terapisi sistemi ile yüz güldüren sonuçlar alıyoruz. Buz Terapisi sistemi günümüzde Jilet izlerinde kullanılan en iyi yöntemlerden birisidir. Seansların süresi izlerin derinliğine ve yoğunluğuna göre 3 ile 25 seans arasında değişiyor. İnce çizgiler ortalama 3 ile 7 seans arası sürerken, derin ve keloitleşmiş çizgiler 7 ile 25 seans arası sürüyor.

Akne ve Sivilce izleri

Sivilce oluşumundan sonra kalan izler ve lekeler ciltteki problemin derinliğine göre ortalama 3 ile 7 seans arası sürüyor.

Vücut çatlakları

Vücut çatlaklarının hangi bölgede olduğunun önemi olmaksızın ortalama 3 - 18 seans arası Buz Terapisi uyguluyoruz. Yırtık problemlerinde de tedavi süreci 28 seansa kadar sürebiliyor.

Ameliyat izleri ve Keloit

Cildin alt katmanında dahi olsa özel bir uygulamayla buz kristalleri kötü iyileşmiş skar dokusuna ulaşır. Alttaki doku yenilenerek üstteki dokunun kabuklanıp dökülmesini yeni ve sağlıklı bir cilt oluşmasını sağlar. Her seansta izlerdeki iyileşme süreci gözlemlenir. Ameliyat izi ve keloit probleminde Buz Terapisi sistemi ile net sonu alabilmek için ortalama 7-18 seans arası uygulama yapılmalıdır.

Hemanjiom

Hemajiomların yaklaşık %30’u doğumla birlikte ortaya çıkarken %70’lik kısım ise doğumdan sonraki ilk hafta ile dört haftalık süreç içinde görünür. Hemajiomlar’ın yaklaşık %83’ü baş ve boyun bölgesinde oluşur. Başlangıçta mavimsi veya kırmızı lekeler olarak görünür ve nadir olarak doğumda büyümesini tamamlamıştır. Yüzeysel ve kırmızı renkli hemanjiom çeşidine yüzeysel, cildin daha derininde ve mavi renkli türüne derin hemanjiom denir. Aynı zamanda hemanjiomlar hareketli ve hareketsiz olarak ikiye ayrılır. Doğru uygulama için teşhis çok önemlidir. Buz Terapisi sistemiyle hareketsiz Hemanjiomlara 3 ile 20 seans arasında uygulama yapıyoruz.

Vitiligo

Vitiligo deriye renk veren maddenin (pigment) kaybı nedeniyle, cildin beyazlaşması ile seyreden bir hastalıktır. Vitiligo vücudun herhangi bir yerinde aniden oluşabilir. Günümüzde hala nedeni belli olmayan cilt problemlerindendir. En sık olarak yüz, dudak, el, kol, dirsek ve bacaklarda görülür. Buzlu terapi sistemimizle vitiligolu olan bölgeye test amaçlı bir uygulama yapılır. Bir ay sonra cildin melanin hücrelerinin gelişimi gözlenir. Test sonucu olumlu olan Vitiligo problemlerinden ortalama 1 ile 3 seans arasında sonuç alınır.

Yanık izleri

Yanık sonrasında kalan izler çoğu kişiyi hem estetik hem psikolojik açıdan rahatsız etmekle birlikte iş , ilişki, eğitim hayatında problemler yaşamalarına neden olur.

Türkiye’ de en sık karşılaşılan yanık vakaları arasında özellikle çaydanlığın içindeki kaynar suyun bir hata sonucu çocuklarda yarattığı doku tahribatıdır. “Çocuğumda iz kalır mı ?” sorusu ailelerin en çok merak ettiği konudur.

Çocuklarda ve yetişkinlerde kaynar su, sıcak süt, kızgın yağ, ateş , elektrik , soba ve lazer yanıkları da en çok karşılaştığımız yanık vakalarıdır.

Her ne şekilde olursa olsun yanık izleri kişilerin ve ailelerin hayat boyu pişmanlık duymasına neden olan çok üzücü durumlardır.

Buz Terapisi sisteminin herhangi bir yan etkisinin bulunmaması bu yöntemi çocuklarda da rahatlıkla uygulamamızı sağlıyor. Bu durumda yanıkların dereceleri bizim için önem taşıyor. Yanık vakaları derinliklerine bağlı olarak 1.derece, 2.derece ve 3.derece yanık olmak üzere gruplara ayrılır.

1. Derece Yanıklar: Hafif yanıklar olup derinin birinci katmanında, epidermis bölgesinde oluşur. Bu tip yanıklardan sonra oluşan izler ve lekeler Buz Terapisi sistemi ile ortalama 1 ile 7 seans arasında tedavi edilmektedir.

2. Derece Yanıklar: Derinin birinci katmanı (epidermis) ve ikinci katmanı (dermis) yanmıştır. Bu tip yanıklarda izlerinin yanı sıra genellikle keloit oluşması da görülür. 2.derece yanık izleri ve keloitler ise ortalama 3 ile 18 seans arasında Buz Terapisi sistemi uygulanır.

3. Derece Yanıklar: En ağır ve derin yanıklardır. Deri dokusu, adaleler, hatta kemiğe kadar yanmalar oluşabilir. Ağır yanıklar sadece cildi ve deriyi değil tüm organizmayı etkiler.

Uygulama sonrası kişi normal yaşantısına ne zaman döner?

Kişi normal yaşantısına hemen döner. Aynı gün banyo yapabilir. 1 haftalık hafif bir kabuklanma dönemi yaşanır bu dönemde de bayanlar rahatlıkla makyajını yapabilir.

Uygulama her mevsim yapılabilir mi?

Buz Terapisi sisteminde en iyi ve net sonucu alabilmek için yaz aylarında uygula yapılmaz.

Uygulama sonrası lekeler ve izler geri döner mi?

Ice Therapy sistemi ile uygulama yapılan bölgelerde cilt lekeleri geri dönüşüm yapmaz.

Uygulama kim tarafından yapılmaktadır?

Türkiye’ deki tek yetkili Buz Terapisi Uzman ve Eğitmeni Suna Dinç’in tarafından yapılmaktadır.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.