SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Cilt Hastalıkları Nelerdir? Cilt Hastalıklarının Tüm Belirtileri Ve Nedenleri...

Cilt hastalıkları önemli olan hastalıklardandır. Özellikle cilt hastalıklarının iyi bilinmesi ve belirtilerinin ezberlenmesi son derecede önemlidir. Cilt hastalığı teşhisi konulan kişiler ise internet üzerinden bu hastalıkları araştırmaktadırlar. Cilt hastalıkları son yıllarda internette en çok araştırılan hastalıklardan olmuştur. Peki cilt hastalıkları nelerdir? Cilt hastalıklarının belirtileri nelerdir? Cilt hastalıkların nedenleri nelerdir? İşte cilt hastalıkları ile ilgili tüm detaylar...

|

Cilt hastalıkları deri hastalıkları olarak da bilinmektedir. Tedavisi ise dermatolog doktorlar tarafından uygulanmaktadır. Cilt hastalıkları toplumda görülme sıklığı da artmıştır. Pek çok nedene bağlı olarak cilt hastalıkları ortaya çıkabilmektedir.

 Cilt Hastalıkları Nelerdir?

 1) Akne: Cilt hastalıklarından bir tanesi de aknedir. Akne en yaygın cilt hastalıkları arasındadır. Halk arasında sivilce olarak da bilinmektedir. Bazı insanların bazı dönemlerinde ortaya çıkmaktadır. Cilt hastalıklarından olan akne yaşam boyunca da ortaya çıkabilmektedir. Aknenin birçok nedeni olabilmektedir. İnsan vücudunda yer alan zararlı bakterilerin çoğalması ile birlikte de akne yani cilt hastalığı ortaya çıkabilmektedir. Akne her yaşta ortaya çıkabilen bir hastalıktır.

 Akne Belirtileri Nelerdir?

 - Vücudun belirli kısmında yumru şeklinde ortaya çıkaran kızarıklık

 - Sıkılması ile birlikte içinden kirli sıvının çıkması

 Akne Nedenleri Nelerdir?

 Stres: Stres aknenin en önemli nedenleri arasında yer almaktadır. Özellikle okul çağında sınav stresi ya da iş hayatında iş stresi akneye neden olabilmektedir. Aknenin birincil nedenleri arasında stres gelmektedir.

 Yağlı Yiyecek Tüketimi: Özellikle yağlı yiyeceklerden kasıt olarak cips ve benzeri abur cuburların tüketilmesi de akne nedenleri arasında yer almaktadır. Yağlı yiyeceklerin fazla tüketilmesi durumunda vücudun bazı bölgelerinde akne ortaya çıkabilmektedir. Bundan dolayı akne oluşumunu engellemek için yağlı yiyecekleri olabildiğince az tüketmek gerekir.

 2) Egzama: En yaygın cilt hastalıklarından olan egzama cildin kızarmasına da neden olabilmektedir. Egzama aynı zamanda ciltte kabarcıklar şeklinde ortaya çıkmaktadır. Özellikle egzama olan bölgede cilt yoğun şekilde kaşınma eğilimindedir. Her yaşta ortaya çıkan bir cilt hastalığı olan egzama çocuklarda daha yaygın olarak ortaya çıkmaktadır. Bazı kişilerde ise mevsimin belirli dönemlerinde egzama ortaya çıkabilmektedir.

 Egzama Belirtileri Nelerdir?

 - Egzamanın en önemli belirtileri arasında ciltte kuruluk yaşanması gelir

 - Ciltte egzama olan bölgede kaşıntı oluşur.

 - Kaşıntının yanında da kabarcıklar seyredebilir.

 - Egzama olan bölgede iltihaplanma da meydana gelebilir

 - Saçlarda kepeklenme oluşumu

 - Deride bir takım çatlaklıklar meydana gelmesi

 Egzama Nedenleri Nelerdir?

 Kimyasal maddeler: kimyasal maddelerin aşırı derecede kullanılması egzamayı tetikler. Özellikle yoğun makyaj malzemeleri kullanılması ciltte tahribata neden olur. Dolayısıyla bu durum egzamaya neden olabilmektedir.

 Parfüm: Sürekli olarak parfüm kullanmak da yine egzamanın başlıca nedenleri arasındadır. 

 Deterjan: Deterjanların fazlaca kullanıldığı durumlarda da vücut yoğun miktarda kimyasal maruz kalır ve egzama ortaya çıkabilir. 

 3) Sedef Hastalığı: Sedef hastalığı halk arasında mantar enfeksiyonları olarak da bilinmektedir. Hastada lenf bezleri önemli ölçüde tahribata uğramıştır. Sedef hastalığının birçok türleri de bulunmaktadır.

 Sedef Hastalığı Belirtileri

 - Eklemlerde ağrı meydana gelmesi

 - Ciltte kuruluk gözlemlenmesi

 - Ciltte kaşıntı olması

 Sedef Hastalığı Nedenleri

 Zayıf Bağışıklık Sistemi: Bağışıklık sisteminin zayıf olduğu durumlarda sedef hastalığı da meydana gelebilmektedir.

© Copyright 2025

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.