SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Cilt Bakımı ve Kayısı Çekirdeği Yağı

Kurutulmuş kayısının çekirdeğinden elde edilen bir ürün olan kayısı çekirdeği yağı her yaş grubu tarafından kullanılabilen ve yüzün bütün bölgelerine uygulanabilen bir doğal yağ olarak dikkat çekiyor.

|

İçeriğinde yoğun miktarda A vitamini bulunan bu yağ cildi nemlendirdiği gibi ileriki yaşlarda ortaya çıkan kırışıklıkları da azalttığı için aynı zamanda yaşlanmayı önleyici cilt bakım ürünleri arasında sayılıyor.


Sıcak günlerde dışarı çıkılırken sürülmesi tavsiye edilmeyen bir ürün olan kayısı çekirdeği yağı akşamları yatarken temiz bir cilde uygulandığında yüz güldürücü sonuçlar veriyor. Bu yağı almak isteyenlerin yağın soğuk pres tekniğiyle üretilip üretilmediğini sormaları gerekli. Kayısı çekirdeklerinin yağı herhangi bir sıcak işlem görmeksizin yüksek basınç altında ezilerek çıkarıldığında içerdiği önemli vitaminler yok olmuyor.Cilde doğal bir canlılık ve parlaklık kazandıran bu yağın farklı bitkisel yağlarla bir araya getirilmesiyle oluşturulan formüller cildin korunmasını ve yenilenmesini sağlıyor. Cilt tarafından kolayca emilen kayısı çekirdeği yağının cildin elastikiyetini arttırıcı ve sıkılaştırıcı etkisi de var. Tek başına kullanıldığında akneler üzerinde kurutucu etki yapan ve yüz temizliği için de kullanılabilen bu yağın yağ asidi oranı bakımından ideal düzeyde olması ve zengin içeriği cilt üzerinde çeşitli olumlu etkiler yapıyor.

kuru cilt yapısına sahip olanları erken yaşlanmaktan korurken yağlı ciltler üzerinde de düzenleyici etki yapıyor.


Kayısı çekirdeği yağını özellikle 35 yaş sonrasında ortaya çıkan ince kırışıklıklar üzerinde etkili olması için haftada iki kez yağı bu bölgelere uygulamalısınız. Faydası geceleri tavan yapan bu yağı sürdükten sonra güneş ışığına çıkmamanız gerektiğini de bir kere daha belirtelim. Bebe yağlarının içeriğine de katılan yağı haftada bir kere selülitli bölgelerinize uygulayabilir, göz çevreniz ve dudaklarınız için çekinmeden kullanabilirsiniz.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.