SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Çiğ yumurta daha mı faydalı?

Kolesterol seviyesini yükseltmesiyle adından söz ettiren yumurtanın antioksidan açısından çok zengin olduğu ortaya çıkarıldı.

|

Mısır ve buğday ile beslenen tavukların yumurtalarındaki antioksidan seviyesinin elmadakinden iki kat fazla olduğu kaydedildi. Ayrıca 2 adet çiğ yumurtadaki antioksidan seviyesinin 25 gram kızılcığa eşdeğer olduğu da ölçüldü.

Yumurtada antioksidanların yanı sıra vücuda faydalı aminoasitler de bulunuyor.

Yumurtadaki antioksidanların sarı rengi verdiği biliniyor. Bilim adamları yumurtada bulunabilecek diğer antioksidanları araştırıyor.

Yapılan araştırma pişmiş yumurtanın antioksidan seviyesini %50 oranında kaybettiğini de gösteriyor.

Bazı uzmanlar ise yumurtanın kolesterolü yükselttiğine dikkat çekerek fazla tüketmenin zararlı olacağını belirtiyor.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.