SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Cennet Hurması Faydaları Nelerdir? Cennet Hurması Kurusu Nasıl Yapılır?

Cennet hurması bir diğer adı ile Trabzon hurması olarak da bilinmektedir. Domatese benzeyen bu meyve oldukça rehavet görmektedir. Cennet hurması hakkında tüm bilinmesi gerekenleri sizin için araştırdık. Cennet Hurması faydaları nelerdir? Cennet hurması nasıl kurutulur? Gibi soruları sizler için derledik.

|

Cennet hurmasının görüntüsü domatesi andırmaktadır. Turuncu renkte olan tatlı bir meyvedir. Aslen Çin ve Japonya da yetişen bir meyvedir. İçeriğinde birçok vitamin bulunmaktadır. Bu meyve birçok isimle anılmaktadır. Yöresel ismi de Ambe'dir. 

 Cennet Hurmasının Faydaları Nelerdir?

 Cennet hurması tam bir vitamin deposudur. Faydaları da bir o kadar fazla olan bu meyve için şunları söylemek mümkün olacaktır;

 - İçerisinde A, C, B1, B2 ve B3 vitaminleri bulunmaktadır.

 - Karbonhidrat, fosfor, kalsiyum, protein, demir, sodyum, potasyum, magnezyum, selüloz mineralleri bulunmaktadır. 

 - Mide için özellikle gastrit sorunu yaşayanlar için iyi bir meyve önerisidir.

 - Bağışıklığı güçlendirir.

 - Soğuk algınlığı grip gibi hastalıklara karşı koruyucudur.

 - Mikroplarla savaşır.

 - Antioksidandır.

 - Göze oldukça faydası vardır.

 - Yüksek tansiyona iyi gelmektedir.

 - Kolesterolü düşürür.

 - Kansızlık için kan arttırıcı özelliği bulunmaktadır.

 - Bağırsak problemi yaşayanlar için kullanılır. Özelliklede iltihap için.

 - İshali durdurur.

 - Bol miktarda lif içermektedir. Bu sayede kilo vermeye yardımcı olmaktadır. 

 - Kalp hastalığına faydası bulunmaktadır. 

 - Şeker hastaları için iyi bir besindir.

 - Karaciğeri temizler.

 Bu ve bunun gibi birçok faydası bulunmaktadır. 

 Cennet Hurması Kurusu Nasıl Yapılmaktadır?

 Cennet hurmasını kurutabilmek için öncelikle hurmaların ham olanlarını tercih etmek gerekmektedir. Yeşil, hafif sarımsı renk olan hurmaları tercih etmelisiniz. Yumuşak olan hurmalar tercih edilmemelidir. Çünkü böcekler sarabiliyor. Ham olan yani yeşil olan hurmaları yiyebilmek mümkün değildir. Acımsı bir buruk tadı vardır. Ancak kurutma işlemi sonrasında oldukça güzel ve tatlı bir tat almaktadır. Kurutmalık hurma alırken sap kısmının olmasına da dikkat edilmelidir. Çünkü kurutma işlemi yapabilmek için oralardan asılmaktadır.

 Ardından hurmaların dış kabuğunu ince şekilde soymaya başlamalısınız. Sadece sapı kalacak şekilde. Daha sonra ise sağlam bir ip alarak hurmaların sap kısmından bağlayalım. Aralıklı şekillerde yani boşluklar bırakarak asılmaktadır. Ancak asacağınız yerin hava alan ve rüzgar esen bir yerde olması gerekiyor. Nemli hava da kurutmak oldukça zor olmaktadır. Sobanın etrafında daha iyi kuruyabilmektedir. En az bir ay kadar kurutma işlemi sürmektedir. Hurmanın hava şartlarına göre kuruması uzayabilmektedir. Hurmalarımız hazır oluyor. İlginç yanı ise olgun hurma ile tadında hiçbir benzerlik içermemesidir.

 

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.