Çene Kıtlaması Neden Olur? Çene Ekleminden Ses Gelmesi Normal Mi, Nasıl Geçer?
Hemen hemen herkesin yaşadığı çeneden ses gelmesi durumu, bazen korkutucu boyutlara ulaşabiliyor. Bu bir kusur olarak görülebileceği gibi bazen de normal bir durum olarak da görülebilir. Bu ses, hiçbir sorun ortaya çıkarmayacağı gibi bazen de ciddi hastalıkların habercisi olabilir. Çeneden ses gelmesi durumu çenede bulunan dişlerin ve eklem yapısı ile ilgili bir durumdur. Çene kıtlaması neden olur? İşte, merak edilen tüm detaylar.
Yemek yerken, esnerken, sakız çiğnerken bazen de konuşurken çeneden ciddi boyutlarda ses gelebiliyor. Bu durum uzun süreli olduğu takdirde çenede çıkma meydana gelir. Bu durumda arka dişlerin olduğu bölümden çok net bir ses gelebilir.
Çene Ekleminden Ses Gelmesi Normal mi?
Çene ekleminden ses gelmesi, normaldir. Fakat uzun süreli olarak çeneden ses gelmesi durumunda diskte dışarı doğru kayma ya da diskte dönme meydana gelebilir. Çene diskinde kayma ortaya çıkması ya da kas spazmından dolayı çeneden yemek yerken ya da esnerken sık sık ses gelebilir. Ama çeneden uzun süreli ve çok şiddetli bir ses gelmesi durumunda vakit kaybetmeden doktora gitmeniz gerekir.
Çene ekleminden ses gelmesi, pek çok hastalığın habercisi olabileceği gibi diş kayıplarına da neden olabilir. Bu durumun önüne geçebilmek için korkutucu boyutlara ulaşan çene ekleminden gelen sesin uzman bir doktor tarafından tedavi edilmesi gerekir. Çeneden ses gelmesi, kafatasıyla ile ilgili ya da çene eklemleri ile ilgili başka hastalıkların habercisi olabilir.
Çene Ekleminden Ses Gelmesi Nasıl Geçer?
Çene ekleminden ses gelmesi, dikkat edilmesi ve hemen tedavi edilmesi gereken bir sorundur. Hangi durumlarda çeneden ses geliyor, ne gibi hareketleri yaparken ses daha az ya da daha şiddetli geliyor bunlara dikkat edilmeniz gerekir. Diş hekimine bu konu ile ilgili detaylı bilgi verilmeli ve ardından asıl tedavi sürecine başlanmalıdır.
Diş hekimi tarafından yapılan detaylı bir röntgen çekimi ve şiş, ağız, eklem ve damak taraması yapıldıktan sonra bu sorunun altında yatan sorun tespit edilerek tedavinin planlaması da hızlı bir şekilde yapılmalıdır. Çenedeki sorunu tespit etmek için çeşitli görüntülemeler yapıldıktan sonra, çenenin tomografisi de çekilir.