SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

'Çek silahını hain kapitalist'

Stalin, "ABD'nin gizli silahı" diye, John Wayne'i öldürtmek için tetikçi timleri göndermiş

|





Sovyetler Birliği'nin gaddar lideri Jozef Stalin'in, ABD'nin Moskova'ya karşı gizli silahı olarak gördüğü kovboy filmlerinin ünlü oyuncusu John Wayne'i iki kez öldürtmeye çalıştığı ileri sürüldü. Rusya'da yayımlanan İzvestiya gazetesi, İngiliz yazar Michael Menn'in yakında piyasaya çıkacak kitabına dayanarak, Stalin'in 'Amerikan yurtseverliğinin ve anti komünizmin sembolü olduğu' gerekçesiyle Wayne'i öldürtmeyi kafaya koyduğunu yazdı.

FBI engelledi
Gazeteye göre, Stalin'in gönderdiği tetikçilerin Wayne'i öldüreceğini öğrenen FBI ajanları, saldırganları iki seferinde de yakalamayı başardı.
Haberde, Stalin'in emriyle John Wayne'e düzenlenecek ilk saldırı için California'da yaşayan Ukrayna asıllılar, ikincisi içinse ABD Komünist Partisi üyeleri görevlendirilmişti. Gazeteye göre, Wayne'i ABD'nin Moskova'ya karşı propaganda silahı olarak gören Stalin'in verdiği ölüm emrini, yıllar sonra Sovyet lideri Nikita Kruşçov kaldırdı.



YAŞAM
























© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.