Çay olana kadar hazır! Zamanı olmayanları kurtaran mayasız çatlak poğaça tarifi
Günün koşuşturması içerisinde zaman bazen en kıymetli hazinemiz olabilir. İşte böyle anlarda pratik ve hızlı çözümler arayışına gireriz. Sabah kahvaltısında, öğle arasında veya akşam çayın yanında lezzetli bir atıştırmalık arayışında olanlar için mayasız çatlak poğaça tam da bu ihtiyaca cevap veriyor.
Mayasız çatlak poğaçanın sırrı, kabartma tozu ve yoğurttan geliyor. Bu basit malzemelerle hazırlanan hamur, yumuşak bir dokuya sahip olurken, içerisine eklenen tereyağı veya sıvı yağ sayesinde de lezzetini zirveye taşıyor. İşte bu pratik tarif, özellikle acil durumlarda veya aniden gelen misafirlere ikram etmek için ideal bir seçenek oluyor.
MAYASIZ ÇATLAK POĞAÇA TARİFİ
Malzemeler
125 gr tereyağı (eritilecek)
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı dolusu yoğurt
2 adet yumurta (1 tanesinin sarısı üzerine)
1 tatlı kaşığı tuz
1,5 paket kabartma tozu
Yaklaşık 4 su bardağı un
Üzeri için:
Çörek otu
Yapılışı
Hazırlık için öncelikle tereyağını eritip soğutuyoruz. Ardından un ve kabartma tozu dışındaki tüm malzemeleri geniş bir leğene alıyoruz.
El ile güzelce karıştırdıktan sonra unu ve kabartma tozunu yavaş yavaş ekleyerek hamuru yoğuruyoruz.
Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlıyoruz.
Yağlı kağıt serdiğimiz bir tepsiye diziyoruz ve üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpiyoruz.
Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında, poğaçalar kızarana kadar pişiriyoruz.
Sonrasında sıcak ya da soğuk olarak servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun!