SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Çam Kozalağının Faydaları Nelerdir? Çam Kozalağı Neye İyi Gelir?

Çam kozalağının insan sağlığına faydası oldukça fazladır. Çam kozalağının özellikle mevsim geçişlerinde olan solunum enfeksiyonuna etkisi büyüktür. Çam kozalağının suyu bronşları temizlemektedir. Bu yazımızda çam kozalağının faydalarını ve ne işe yaradığını anlatacağız. Böylelikle sizlerde çam kozalağının ne işe yaradığını öğreneceksiniz. Sık sık kullanmaya başlayacak ve hayatınıza çam kozalağını dahil edeceksiniz. İşte, merak edilen tüm detaylar.

|

Çam kozalağı çam ağacında yetişen ve çok sayıda çeşidi olan bir kozalaktır. Çam kozalağı Uzak Doğu ülkeleri başta olmak üzere pek çok yerde tedavi amaçlı kullanılmaktadır.

Çam Kozalağının Faydaları Nelerdir?

1- Çam kozalağının içinde bulunan yağlar enfeksiyon ve soğuk algınlığını önler.

 2- Yeni olmaya başlayan kozalaklar gastrit ve ülser ağrılarını hafifletir.

 3- Mide hastalıkları tedavisinde faydası büyüktür.

 4- Çam kozalakları antioksidan bakımından zengindirler.

 5- Çam kozalakları kanı temizlemektedir.

Çam Kozalağının Neye İyi Gelir?

1- Çam kozalağı kaynatılıp gargara yapılırsa diş eti enfeksiyonuna iyi gelir.

 2- Çam kozalağı ve zeytinyağı karıştırılıp cilde sürülürse ölü hücreleri yeniler.

 3- Çam kozalağı yeşilken kaynatılıp balla içilirse boğazdaki mikrobu öldürür.

 4- Bağışıklık sistemini güçlendirir.

 5- Akciğeri temizlemeye yardımcı olur ve bronşları temizler.

 6- Çam kozalağı aynı zamanda sinirleri yatıştırmaya yardımcı olur.

 7- Çam kozalağı ile hazırlanan banyo sağlığa çok iyi gelmektedir.

Çam Kozalağının Suyu Nasıl Hazırlanır?

Çam kozalağının suyu hazırlanırken özellikle olmamış ve yeşil olanlar tercih edilir. Yeşilçam kozalakları kesilip suyun içine atılır. Kaynadıktan sonra bu su 24 saat bekletilir. Kaynatılmış bu su süzülerek tekrar kaynatılır. İçmeye hazır olur. Tadı acıdır.

Çam Kozalağının Zararları Nelerdir?

Çam kozalağı tüketilirken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır. Çam kozalak suyu yapılacaksa yeşil, reçel ya da pekmez yapımında kahverengi olanı kullanılır. Eğer bu şekilde kullanılmazsa ciddi bir şekilde sindirim sorunu yaratır. Çam kozalağı da diğer besinlerde olduğu gibi fazla tüketime uygun değildir. Sağlık problemine yol açar.

Çam Kozalağı Şurubu Nasıl Yapılır?

Kozalaklar tencereye konulur. Üzerini geçecek kadar su eklenir. Kaynatılır ve kozalak yumuşadıktan sonra sudan çıkarılır. Suyun içine bal ilave edilir. Çam kozalağı şurubu içmeye hazırdır.

Çam Kozalağı Şurubunun Faydaları Nelerdir?

1- Çam kozalağı şurubu mikroplara karşı vücudun direncini arttırır.

 2- Çam kozalağı şurubu vücudu hastalıklara karşı korumaktadır.

 3- Metabolizmayı düzenler.

 4- Kozalak şurubunun sakinleştirici etkisi vardır, stresli anlarda tüketilebilir.

 5- Çam kozalağı şurubu akciğeri tamamen temizler.

 6- Çam kozalağı şurubu nefes darlığına iyi gelir.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.