SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Cacığın Faydaları Nelerdir? Cacık Yemek Zayıflatır Mı?

Cacık her mevsim sofraların vazgeçilmez yiyecekleri arasında yer almaktadır. Özellikle yaz aylarında en çok tüketilen besinler arasında yer almaktadır. Cacık lezzetli olduğu kadar pek çok yönden de faydası bulunmaktadır. Peki, cacığın faydaları nelerdir? Cacık yemek zayıflatır mı? Sizlere cacığın faydaları hakkına merak edilenleri detaylıca derledik.

|

Uzmanlara göre cacık yemenin sindirim sorunlarını çözmesinden obeziteye kadar çok yönden faydası bulunmaktadır. Özellikle kilo vermek isteyenlerin tüketebileceği lezzetli besinler arasındadır.

Cacığın Faydaları Nelerdir?

Yoğurdun sağlık açısından pek çok faydası olduğu bilinmektedir. Yoğurdu sade yemenin dışında farklı şekillerde de tüketmek mümkündür. Bunlardan birisi de cacıktır. Cacık besin türleri arasında sağlıklı ve lezzetli yiyecekler arasında yer almaktadır. Cacığın sağladığı faydalar ise şunlardır:

- Yemekle birlikte tüketilen cacık sindirimin hızlanmasına yardımcı olur.
- İçerdiği sulu içerik sayesinde vücudun su ihtiyacını karşılamaktadır.
- İçerisinde bulunan sarımsak doğal antibiyotiktir.
- Vücuttaki bakterilerin ölmesine yardımcı olur.
- İçerdiği kalsiyum ile kemiklerin güçlenmesine yardımcı olur.
- Cacık kanı temizlerken bağırsaklardaki prebiotik bakterilerin etkinliğini arttırmaktadır.
- Cacık vücutta uyku hormonu salgılamaktadır.
- Bol lifli ve düşük kalorili olması sebebiyle diyet yapanlar için mükemmel bir besin kaynağıdır.

Cacık Yemek Zayıflatır mı?

Cacık yoğurt ve salata ile yapılan bir besindir. Uzun süre tok tutarak düşük kalorisi ile zayıflamaya yardımcı olmaktadır. Günümüzde pek çok diyetisyen cacık tüketimini desteklemektedir. 100 gram cacık içerisinde sadece 64 kalori bulunmaktadır. Kadınlarda günlük kalori ihtiyacı 1800 ile 2000 arasında iken erkeklerde ise 2200 ile 2400 arasında olmaktadır. Bu duruma göre cacığın çok az kalori içerdiği görülmektedir. Bu nedenle cacık vücutta kesinlikle kilo yapmaz.

Cacık Nasıl Yapılır?

Cacık yapabilmek için yoğurt, su ve salatalık malzemelerinin olması gerekmektedir. Bunlar yanında sarımsak ve tuz da eklenebilir. Cacık yaparken kıvamına dikkat edilmesi gerekir. Cacığın çok sulu olmaması hem lezzeti hem de vitamini açısından önem taşımaktadır.

Cacık yapılırken ilk olarak salataların yıkanıp kabukları soyulmalıdır. Salatalar istenilen boyutlarda kesilebilir veya rendelenebilir. Salata rendelenmiş sarımsak ile birlikte yoğurda katılmalı ve azar azar su eklenmelidir. Eklenen su ile birlikte cacığın kıvamını kendinize göre ayarlayabilirsiniz.

Cacığı servis etmeden önce içerisine nane, zeytinyağı ve tuz eklenerek servis yapılabilir. Ayrıca zevke göre dere otu da cacığın içerisine eklenebilir. Cacık hazırlandıktan sonra bekletilmemesi de büyük önem taşımaktadır. Cacığı özellikle diyet yapanlar rahatlıkla tüketebilirler. Cacık zayıflamak isteyen kişiler için çok önemli bir besin kaynağı olmaktadır.

 

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.