SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Bu besinler ruh halinizi etkiliyor!

Gün içinde stresli ve sinirli olmanız yediğiniz ve içtiklerinizle ilgili olabilir.

|

Canınız sıkkın olduğunda iştahsızlık problemi yaşamak verilebilecek en güzel örneklerden biri. Düzensiz beslenmek ruh halinizi tetikleyen en büyük etken.

Çok yoğun tempoda çalışıyorsanız ve halsizlik sorunu hissediyorsanız, özellikle kalsiyum ve protein açısından zengin besinler tüketmelisiniz. Süt ve süt ürünleri sizin bu konuda en büyük yardımcınız olacaktır.

Kendizi yorgun hissediyorsanız vücudunuza C vitamini takviyesi yapmanız gerekir. Yorgunlukla birlikte iştahsızlık direncinizi daha da düşüren bir etkendir. Böyle dönemlerde taze sebze ve meyveleri tercih ederek vitamin kaybına dur diyebilirsiniz. Portakal, kivi, elma, armut, havuç, yeşil biber, maydanoz en kolay C vitamini alacağınız yiyeceklerdir.

Çok sinirli ve stresli olduğunuz günlerde çay ve kahveden uzak durun. Bu gibi asabi geçirilen günlerde daha çok, rezene, ıhlamur, yeşil çayı tercih ederseniz bu içeceklerin sakinleştirici etkilerinden faydalanabilirsiniz.

Mutsuz ve üzgün olduğunuz bir günde çikolata, pasta, kurabiye veya c vitamini yüksek olan besinler tüketmeniz sizi güne daha mutlu devam etmenizi sağlayacak ve biraz olsun rahatlatacaktır.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.