SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Böbrek Taşı Düştükten Sonra Ağrı Devam Eder Mi?

Böbrek taşlarının sebep olduğu ağrı genel olarak doğum sancısından bile çok daha şiddetli oluğu şeklinde tarif edilmektedir. Farklı sebeplerden ortaya çıkan böbrek taşlarının kapsamına bakıldığında taşın türüne, büyüklüğüne veya bulunduğu yere göre farklı yöntemler ile tedavi edilebilmektedir. En sık sorulardan biri böbrek taşı düşürdükten sonra ağrının devam edip etmeyeceği konusudur. Böbrek taşının düşmesinden sonra oluşabilecek ağrı ile ilgili merak ettiklerinizi sizin için derledik.

|

Böbrek taşı en sık rastlanılan hastalık çeşitlerinden bir tanesini oluşturmaktadır. Böbrek taş düşürme süreci kişileri zorlayan bir süreçtir. Bu sebepten dolayı böbrek taşı sorununun tedavi edilmesi gerekmektedir.

Böbrek Taşı Nedir?

Omurganın her iki kısmında fasulyeye benzeyen bir biçimde olan böbrekler atık ürünlerinin kandan uzaklaştırılması konusunda görevli olmaktadır. Temizlenmiş olan kan daha sonra ise vücuda geri aktarılır iken atık ürünler idrar yolu ile vücuttan atılır. Kanın temizlenmesi sırasında mineral ve tuzlardan meydana gelen sert yapılı tortular böbrek taşlarını meydana getirmektedir. Renal lithiasis ya da nefrolitiyazis adı verilen böbrek taşları tek böbrek içerisinde oluşabileceği gibi iki böbreğin içerisinde de görülebilmektedir.

Böbrek Taşı Düşürdükten Sonra Ağrı Devam Eder mi?

Böbrek içerisinde mevcut halde bulunan taşlara ESWL ya da Şok dalga litotripsi adı verilen mekanizma ile taş kırma işlemi uygulanmaktadır. Bu işlem uygulanmış olduğu zaman, taş parçaları kontrolsüz bir biçimde kırılmaktadır.

Bahsedilen durum taşın kırılmasının ardından üreter içinde parçalar şeklinde yer almasından dolayı ağrıya sebebiyet vermektedir. Bazı olgularda ise kırılan taş ile birlikte üreter kanalı arasında taş yolu ismi verilen bir hastalık da ortaya çıkabilmektedir. Bunun gibi durumlarda genel olarak endoskopik cerrahi aracılığı ile idrar kanalına girilmesi ve bununla beraber lazer ile taşın kırılması gerekmektedir.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.