SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Bilekte Ağrı Ve Güçsüzlük Neden Olur? Hangi Doktora Gidilir?

Gün içinde vücudumuzda en çok kullanılan organlardan birisi de el ve ayaklardır. Bazı durumlarda el ve ayak bileklerinde ağrı ve güçsüzlük görülebilmektedir. Bu durumda ciddi rahatsızlıklar ortaya çıkaran bilek ağrıları için kişiler ''Bilekte ağrı ve güçsüzlük neden olur? Hangi doktora gidilir?'' gibi soruları sıkça sormaktadır. İşte, merak edilen detaylar...

|

Gün içinde sıkça kullanılan el ve ayak bileklerindeki ağrılar yaşam kalitesini oldukça aza indirmektedir. Bilekteki ağrının temel nedenleri arasında tendonlarda meydana gelen enfeksiyon yer almaktadır. İnsanlar tarafından merak edilen bir diğer konu ise bilekteki ağrı için hangi bölüm ve doktora gidilmesi gerektiği konusudur.

Bilekte Ağrı ve Güçsüzlük Neden Olur?

El bileklerinde sıkça görülen güçsüzlük veya ağrıların en temel nedenlerinin başında burkulmalar gelmektedir. Dokuların geçirmiş olduğu belirli travmalar sonrasında sinirde sıkışmalar yaşanabilmekte ve bilekte burkulmalar meydana gelerek, belirli bir süre aralığında ağrı ve bileğin güçsüz kalması durumları yaşanabilmektedir. Bu durumda doğru tedavi yöntemlerinin uygulanması gerekmektedir. Doğru tedavi için kişiler kendi başlarına yöntem uygulasa da bu çoğu zaman farklı olayların yaşanmasına yol açacağından, bilekteki ağrı için bir doktora başvurulması ve doğru bölüme gidilmesi tavsiye edilmektedir.

Bilekte Ağrı İçin Hangi Doktora Gidilir?

Günlük yaşam sırasında hayatımızda en çok kullandığımız organlarımızdan birisi de ellerimizdir. Ellerin yoğun olarak çalışması veya yanlış kullanım sonrasında el bileklerinde ciddi ağrıların yaşandığı durumlar oluşabilmektedir. Bu durumda bilekte yaşanan ağrı için kişiler doktora gitmek istemekte ve bunun için hangi doktora gitmesi gerektiği konusunda bilgi sahibi olmak istemektedir.

Bilekte ağrı için hangi doktora gidilir sorusunun cevabı olarak ortopedi polikliniğine başvurulması yanıtı verilmektedir. Bu bölümdeki doktorların uygulayacak olduğu ilaç ya da farklı tedaviler sonrası bilekteki ağrılarınıza çözüm bulunacaktır.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.