Beyin Anevrizması Nedir, Neden Olur? Beyin Anevrizması Tedavisi Nasıl Yapılır?
Beyin anevrizması, beyin içerisindeki kan damarlarında oluşan çıkıntıdan dolayı oluşmaktadır. Bununla beraber balonlaşma sonucunda da bu durum görülebilir. Beyin anevrizması genel olarak meyve şeklinde görülmektedir. Sizler için beyin anevrizması nedir, neden olur ve tedavisi nasıl yapılır hakkında bulunan bütün bilgileri detaylı bir şekilde derledik
Beyin anevrizması günümüzde her on kişide bir olarak görülmektedir. Bu baloncuğun patlaması sonucunda kişiler beyin kanaması geçirmektedir.
Beyin Anevrizması Nedir?
Beyin anevrizması atardamar duvarında yer alan inceleme sonucunda oluşur. Genel olarak balon şeklinde görülmektedir. MR ile kolayca fark edilir. Beyin anevrizması genel olarak şiddetli baş ağrısı ile kendini beli etmektedir. Beyin anevrizması özellikle sık sigara ve alkol tüketen kişilerde görülmektedir bununla beraber yüksek tansiyon hastalarında da sıklıkla görülmektedir.
Beyin Anevrizması Neden Olur?
Birçok farklı sebepten dolayı beyin anevrizması görülebilir. Ancak sıklıkla yetişkin bireylerde bu hastalık meydana gelmektedir. Kadınlarda bu rahatsızlık daha çok görülmektedir. Sigara kullanımı, damar sertliği, keyif verici madde kullanımı, sert kafa darbeleri veya travmaları bununla beraber kanser gibi rahatsızlıklar sonucunda bu rahatsızlık görebilir. Ayrıca enfeksiyon hastalıklarında da beyin anevrizması oluşabilir.
Beyin Anevrizması Tedavisi Nasıl Yapılır?
Beyin anevrizması tedavisi iki farklı şekilde yapılmaktadır. Genel olarak anevrizmayı tedavi etmek için cerrahi klipleme veya mesh takılması tercih edilmektedir. Bununla beraber diğer tercih edilen yöntemlerden biride endovasküler koilleme işlemidir.