SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Bebeklerde Ve Çocuklarda Geniz Eti Tedavisi Yapılır? Geniz Eti Ameliyatı Kaç Yaşında Yapılır?

Geniz eti bebeklerde ve çocuklarda çok sıkıntılı bir rahatsızlıktır. Geniz eti son derece rahatsız edici bir durumdur. Bu rahatsızlık bebeklerde ve çocuklarda görülürse hasta daha da hassaslaşır. Peki bu geniz eti nedir? Bebeklerde ve çocuklarda geniz eti tedavisi nasıl yapılır? Geniz eti ameliyatı nasıl olur? İşte tüm bu sorularınıza cevap olabilecek yararlı bilgileri sizler için derledik.

|

 Bebeklerde ve çocuklarda geniz eti; burun ile boğaz arasına yerleşmiş bulunan bir dokudur. Üzüm salkımına benzeyen bir şekli vardır. Geniz etinin görevi antikor üretmektir. Burundan giren bakteri ve virüs cinsi mikropları yakalar ve vücudun mikroplarla savaşmasına yardım eder.

 

 Bebeklerde ve Çocuklarda Geniz Eti Tedavisi Nasıl Yapılır?

 

 Bebeklerde ve çocuklarda geniz eti iltihaplanması ve büyümesi varsa bunun mutlaka tedavi edilmesi gerekir. Anne babaların bir korkusu da şudur. Acaba çocuk veya bebek geniz eti ameliyatından sonra daha sık hastalanır mır mı? Bu ameliyatla bebeğin ya da çocuğun bağışıklık sistemi zayıflar mı? Tüm bunlar yersiz endişelerdir. Fakat hangi durumlarda geniz eti ameliyatına kara verilir? İşte bu durumlar şunlardır:

Çocukta konuşma bozukluğu görülmeye başlanmışsa

Çocuk ya da bebek nefes almakta güçlük çekiyorsa

Bebek ve çocukta uyku apnesi varsa

Bebek ve çocukta sık sık tekrarlayan geniz eti iltihabı varsa

Bebeklerde ve çocuklarda geniz eti teşhisi konulmuşsa ve tedavi aşamasına geçilecekse karşımıza 2 türlü tedavi yöntemi çıkar. Bebeklerde ve çocuklarda geniz eti tedavisi şekilleri şu başlıklar altında toplanabilir:

Antibiyotik tedavisi. Hekiminiz iltihaplı geniz eti teşhisi koymuşsa öncelikle antibiyotik tedavisi uygulayacaktır.

Geniz eti iltihaplı değilse ve fakat ameliyatla alınması gerekiyorsa bu durumda geniz eti ameliyatı yapılacaktır.

Geniz Eti Ameliyatı Nasıl Yapılır?

 

 Hastanın geniz eti teşhisi konulmuşsa artık hastaya uygun bir tedavi planı da hazırlanmış ve geniz eti ameliyatına karar verilmişse geniz eti ameliyatına geçilir. Her ameliyat ebeveynlerde mutlaka endişe yaratır. Ama şimdi aşama aşama geniz eti ameliyatını inceleyelim:

Hastaya anestezi verilir.

Hasta ortalama olarak 20 dakika uykuda kalır.

Çocuk cerrahı geniz etini ağız içinden alır. Bunun için deride bir kesi yapılmasına gerek yoktur.

Ameliyat sonrası hasta 10 saate kadar gözlem için hastanede kalacaktır.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.