SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Bebeği için mutfağa giren kimyager! 10 paketle başladı, gelirini yüzde 1400 katladı

Her şey oğlunun ek gıdaya geçişiyle başladı. Market raflarında heyecanla gezdi, bebek gıda ürünlerini tek tek inceledi. Ancak bebeklere zararlı olan şekerli ve katkılı içerikleri görünce büyük bir hayal kırıklığı yaşadı. İşte bebeğine yedireceği gıdaları kendi yapmak için çalıştığı iş yerinden ayrılıp mutfağa girmeye karar veren ve çıktığı bu yolda işe ayda 10 paket kargo çıkışı yaparak başlayan kimyager Çiğdem Ardıç'ın yaşadıkları.

|

Betül Topaklı / Milliyet.com.tr - Çiğdem Ardıç, 1987’de yılında Bursa’da doğdu. Annesi ev hanımı, babası aslen öğretmendi ancak meslek olarak serbest çalışıyordu. Bir abisi olan Çiğdem, sorumluluklarını yerine getiren, keyifli sokak oyunlarıyla vakit geçiren sakin ve uslu bir çocuktu. İlköğretim ve liseyi Bursa’da tamamladıktan sonra önce Trakya Üniversitesi kimya bölümünü, hemen ardından Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünü bitirdi. Sonrasında iş hayatına atılan genç kadın, bir süre sonra da evlendi. Mutluluğunu ilk çocuğunu kucağına alarak taçlandıran Çiğdem’i, oğlunun ek gıdaya geçmesiyle birlikte bir telaş sardı. Çünkü bugüne kadar onun için hep en iyisini yapmıştı. Bu konuda da en iyisini yapmalıyım diyerek, mutfağa girdi ve oğlu için gıda ürünleri üretmeye başladı. Çiğdem o günleri şöyle anlatıyor:

"Kimyagerlikten aşçı anneliğe yolculuğum, büyük oğlumun ek gıdaya geçişiyle başladı. Çok heyecanlıydım, çok hayaller kurmuştum. Onun için bugüne kadar hep en iyisini yaptım. Ek gıda döneminde de ona en iyisini sunmalıydım. Market raflarında heyecanla gezdim, bebek gıda ürünlerini tek tek inceledim ve bebeklere zararlı olan şekerli ve katkılı içerikleri gördükçe büyük bir hayal kırıklığı yaşadım. Bebeğime sunacağım yiyecekleri elimden geldiğince kendim yapmaya karar verdim. Hangi yiyeceği, nasıl pişirerek daha sağlıklı ve lezzetli hale getiririm diye araştırıp düşünürken, kendime ait sayısız ve güzel tarif ortaya çıktı."

100 BİNLERCE ANNEYE ULAŞTI

Çiğdem, söz konusu bu tarifleri daha çok anneye ulaştırmak için sosyal medya hesabı açtı ve çok kısa sürede 100 binlerce anneye ulaştı. Bebeklerine sağlık besinler yedirmek isteyen anneler için sayısız tarif paylaştı. Paylaştığı ek gıda tarifleri, özellikle de bisküviler çok yoğun ilgi görmeye başlayınca, Çiğdem yani 'Aşçı Anne' şeker ilâvesiz, katkısız, sağlıklı içerikli ve lezzetli bebe bisküvisi peşine düştü.

10 PAKET SATIYORDU, 250’YE ÇIKARDI

Bebeğinin sağlıklı gıdaya ulaşabilmesi için çalıştığı iş yerinden ayrılıp girişimci olmaya karar veren Çiğdem, 2018 yılında çıktığı bu yolda işe ayda 10 paket kargo çıkışı yaparak başladı. 2019 yılında bu rakamı 100’lere, 2020 itibarıyla 150’lere, 2021’de 200’lere, 2022 yılında da 250’lere çıkardı. 2018 yılında haftalık 50 kilogram un işlerken, bu rakamı şu anda haftalık 2 ton un-irmiğe yükseltti. 2018 yılında tek çeşit bebe bisküvisi yaparken, önce bisküvi çeşitlerini geliştirdi sonra alerjik bebekleri de düşünerek alerjik bebe bisküvisi çeşidi üretmeye başladı. 2019 yılında makarna makinesi alan girişimci anne, böylece bebekler için 20’nin üzerinde sebzeli keçi sütlü makarna çeşidi geliştirdi.

"Ürettiğimiz tarhana çeşitleriyle Türkiye’de en çok çeşit bebek tarhanası üreten ek gıda markası olduk. Bizim en önemli özelliğimiz, insan sağlığına zarar verdiği bilinen hiçbir içerik, kimyasal, katkı maddesini ürünlerimizde kullanmamamız. Gelen siparişe göre birçok ürün günlük veya haftalık üretiliyor, taze taze gönderiliyor. Ürünlerin içeriğini belirlerken besin değerini artırmak için doğal ve sağlıklı besinleri kullanmaya gayret ediyoruz."


130'DAN FAZLA ÜRÜN ÇEŞİDİ VAR

2020 yılında bebekler için pankek, ekmek, muhallebi karışımları geliştiren Çiğdem, 2021 yılında kavanoz mama ve çeşitleri üretmeye başladı. 2022 yılında ise şekersiz, katkısız, sağlıklı içerikli vegan kahvaltılık gevrekler üretti. 2018 yılında 110 metrekarelik alanda üretim yaparken, şu an bu rakamı 750 metrekareye çıkaran girişimci anne, 130’dan fazla çeşit ürün üretiyor.

CİROSUNU YÜZDE 1400 KATLADI

“2018’de bu işe ilk girdiğimizdeki ciromuzu yüzde 1400 katlayarak 2021 yılını tamamladık” diyen evli, iki erkek, bir kız çocuğu annesi Çiğdem, sözlerini şöyle noktaladı: 2022-2023 itibarıyla yıllık ortalama yüzde 35 büyüme oranıyla ve yepyeni ürünlerle işimizi büyük bir aşkla sürdürmeye devam ediyoruz. 2024 itibarıyla web sitemiz üzerinden mikro düzeyde ihracata başladık. Başarımızın sırrı, işimize olan inancımız. Sağlıklı nesiller için büyük bir adım attığımızı düşünüyorum. Türkiye’nin ilk şekersiz ve katkısız sağlıklı içerikli tereyağlı bisküvi üreticisi olarak onlarca firmaya örnek olmanın haklı gururunu yaşıyoruz.  Planlarımız arasında web sitemiz üzerinden ve toptan olmak üzere yurt dışına açılmak, mikro ihracat hacmimizi artırmak, yeni ürünler geliştirmek ve var olan ürünleri her daim iyileştirmek var."

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.