Bayatlama derdinden kurtarıyor, kıyır kıyır oluyor! Tuzlu kurabiye hamuruna 1 çay kaşığı koyun
Her saatte keyifle tüketilen tuzlu kurabiyeler, çay saatlerinin ve misafir ağırlamanın vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Eğer pastaneden alınan tuzlu kurabiyeleri aratmayacak hatta onlardan daha lezzetli, ev yapımı kurabiyeler hazırlamak istiyorsanız, bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Bu tarif hem sizi bayatlama derdinden kurtaracak hem de kıyır kıyır olacak.
Tuzlu lezzetler arasında öne çıkan tuzlu kurabiyeler, evde kolayca hazırlanabilen atıştırmalıkların başında geliyor. Pastane vitrinlerindeki tuzlu kurabiyeleri aratmayacak, hatta onlardan daha lezzetli ve kıyır kıyır bir tuzlu kurabiye yapmak için ihtiyacınız olan her şey bu tarifte mevcut. Bu tarif, misafirlerinizin ve ailenizin damağında unutulmaz bir tat bırakacak.
1 ÇAY KAŞIĞI SİRKE EKLEYİN
Kurabiyeler, özellikle kıyır kıyır olmalarıyla bilinirler. Ancak, zamanla bayatlamaları, tadının ve dokusunun bozulmasına neden olabilir. İşte bu noktada, kurabiye hamuruna eklenen bir çay kaşığı sirke bu sorunu çözebilir. Bu küçük miktar, hamurun nemini muhafaza etmeye yardımcı olur ve kurabiyelerin daha uzun süre taze kalmasını sağlar.
TUZLU KURABİYE TARİFİ
Malzemeler:
250 gram oda sıcaklığında yumuşamış margarin veya tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ (110 ml)
2 yumurta (birinin sarısı üzeri için ayrılacak)
1 çay kaşığı sirke
1.5 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 paket kabartma tozu (10 gram)
4,5 su bardağı + 1 yemek kaşığı un (kullanılan su bardağı ölçüsü: 200 ml)
YAPILIŞI:
Derin bir kabın içine margarin, sıvı yağ, sirke, tuz, şeker ve yumurtaları ekleyin, iyice karıştırın.
Daha sonra azar azar un ve kabartma tozunu ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Hamurdan istediğiniz şekilleri vererek hazırlayın, üzerlerine ayırdığınız yumurta sarısını sürün ve susam ile çörek otuyla süsleyin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.