Bakliyat Böceği Nedir? Bakliyat Böceği Nerede Ve Ne Kadar Yaşar?
Hasat mevsiminden sonra kuru bakliyat içerisinde ortaya çıkmaya başlayan bakliyat böceği hasat üretimin son evresi olduğu için genellikle ilaçlama ayan bir böcek türüdür. Özellikle tüketilmesi taneli olan bakliyatlarda kuru baklagiller gibi gıdalar içerisinde yer alarak onları kolaylıkla tüketmektedir. Bakliyat böceği nedir? Bakliyat böceği nerede ve ne kadar yaşar hakkındaki tüm bilgileri sizler için derledik.
Baklagiller ve Tahıllar içerisinde yaşayan ve çoğalan bir zararlı olarak bilinen bakliyat böceği kısa zamanda çoğalarak mahsullere zarar verebilmektedir.
Bakliyat Böceği Nedir?
Tahıllar, kuru baklagiller, kuru sebzeler ve diğer ürünler içerisine yerleşerek onları tüketen ve mahsullerin tamamına zarar verebilen bir canlı olarak bakliyat böceği adıyla bilinmektedir. Son yıllarda sıcaklığın ve nem değişkenliğinin artmasıyla hemen hemen her bölgede ve her üründe bakliyat böceği görülmektedir. Bakliyat böceğinden korunmak için yapılan önlemler mahsullerin tüketime hazır halde yapıldığı için ek maliyet olarak kabul edilmektedir.
Bakliyat Böceği Nerede Ve Ne Kadar Yaşar?
Bakliyat böceği kuru baklagiller, nohut, fasulye, pirinç, buğday, un, bulgur, mercimek gibi Tahıllar içerisinde yer alan ve ürünlerin son evresinde bir şekilde içlerine girerek onları tüketen bir zararlıdır. Bakliyat böceği zamanla mahsullerin içerisinde bir veya ikisinde görülürken kolaylıkla çoğalan ve neredeyse hepsine zarar verebilen bir böcek türüdür. Bakliyat böceği yaşam süresi bulunduğu ortama göre değişebilmekle beraber sıcak, nemli bölgelerde daha kolay yaşam sürdürmektedir.
Bakliyat böceğinden kurtulmak için ev içerisinde yapılan bazı uygulamalar bu böceğin türemesine engel olmaktadır.