Bahar mutluluğuna 1 kaşık ham bal
Güneşin herkesin içini ısıttığı bu dönemlerde, bahar tüm renkleriyle kendisini göstermeye başladı. Kendimizi ne kadar enerjik, zinde ve mutlu hissetsek de mevsim geçişleri yüzünden bu ruh haline tam anlamıyla bürünemiyoruz. Peki, neler yapmalıyız… Uzmanlar, ham bal tüketiminin içerdiği vitamin ve mineraller ve enzimler ile serotonin hormonunu devreye geçirerek daha enerjik, mutlu ve huzurlu olmanıza yardımcı olur diyor.
Ham bal mutluluk hormonunu harekete geçiriyor
Etabal Yönetim Kurulu Başkanı ve Balın Gurmesi Ahmet Bağran Aksoy,” Bahar aylarında, vücudumuzun daha aktif olmasını sağlayacak hormonların salgılanmasına rağmen, vitamin ve mineral eksikliği yorgunluk hissini arttırıyor. Özellikle pastörizasyon işlemi görmemiş gerçek ham balı daha yoğun tüketmek içerdiği vitamin, mineral ve enzimler ile serotonin hormonunu devreye geçirerek daha enerjik daha mutlu ve daha huzurlu hissetmemizi sağlıyor.’’ diyor.
1 tatlı kaşığı ham bal
Doğal şifa kaynağı olan ham bal, çeşitli vitamin, mineral, enzim, aminoasit ve probiyotikler içeriyor. Sabah-akşam birer tatlı kaşığı ham bal tüketmek, aynı zamanda vücudun şeker ihtiyacını karşılarken, günün koşturmacası içinde kişinin kendisini mutlu ve enerji hissetmesini de yardımcı oluyor. Aksoy, “Özellikle vitamin ve mineral içeren besinlerin tüketimi bahar döneminde oldukça önemlidir. Katkısız, gerçek ham bal, B vitamini, potasyum, fosfor ve çinko açısından oldukça zengindir. Enerji verici özelliğiyle, bahar aylarında mutluluk hissini ve enerjinizi artırıyor.” ifadelerini kullanıyor.