Bağışıklığı güçlendiren yaz salatası tarifi
Salata formda kalmak isteyenlerin vazgeçemediği bir tercih olarak karşımıza çıkıyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı İpek Ertan, sıcak yaz aylarında hem serinleten, hem ana öğün olarak tüketildiğinde bağışıklığı güçlendiren yaz salatası tarifi paylaştı.
Salatanın içeriği itibariyle besleyici ve tok tutucu olması gerekiyor. Örneğin; ana öğün olarak tüketilecekse içerisinde et, tavuk ya da peynir, kuru baklagil, ceviz, fındık gibi besinlerin olması lazım. Aksi halde sadece yeşil salata ana öğün yerine geçmez.
Salataya ekleyeceğiniz sirke, limon, taze / kuru kekik, zencefil, çörek otu gibi baharatlarla hem tokluğu artırıp hem de bağışıklığınızı güçlendirebilirsiniz.
Akdeniz salatası tarifi
Bol Akdeniz yeşillikleri içine 3 yemek kaşığı haşlanmış buğday, üzerine ızgarada pişirilmiş tavukları koyun.
Sos olarak;
1 yemek kaşığı dolusu sumak
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı zeytinyağı.