SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Ayva Yaprağı Çayı Nasıl Yapılır? En Lezzetli Avya Yaprağı Çayı Nasıl Demlenir?

Günümüzde sık olarak tüketilmekte olan ayvanın yaprağından çayda yaygın olarak yapılıp tüketilmektedir. Bu nedenle ayva yaprağı çayı nasıl yapılır? En lezzetli ayva yaprağı çayı nasıl demlenir? Sizler için detaylı olarak derledik.

|

Türkiye'de bol bol bulunan bir kış meyvesi olan ayva yaprağı sık olarak tüketilmektedir. Ayvanın içi, dışı, yaprağı ya da çekirdeği her bakımdan faydalı olmaktadır. Ayva yaprağının çayı genel olarak ses tellerini yumuşatan ve de uykusuzluğa çare olan bir üründür.

Ayva Yaprağı Çayı Nasıl Yapılır?

Ayva yaprağı çayı günümüzde yapılacak olan en sağlıklı çaylardan biri olmaktadır. Ayva yaprağı çayı yapılırken bilinmesi gereken en önemli konu çayı çok fazla kaynatmamaktır. Çünkü çok fazla kaynadığı zaman özelliğini ve de içeriğinde yer alan besin değerini yitirmektedir.
Öncelikle 4 bardak su içine yaklaşık olarak 5 tane ayva yaprağı malzemelerdir.
Ayva yaprağı çayının hazırlanışında ilk olarak 1 litre su kaynatılır ve ayva yaprakları ilave edilir. Daha sonra 2 dakika ya da 3 dakika daha kaynatılır. Bu karışımı 5 dakika boyunca bekletilir ve süzülür. İçerisine hiçbir tatlandırıcı eklemeden içilmelidir. Ancak bazı durumlarda tadını beğenmezseniz az miktarda bal ekleyebilirsiniz.

En Lezzetli Ayva Yaprağı Çayı Nasıl Demlenir?

Genel olarak en lezzetli ayva yaprağı çayı yaprak için kaynamış olan suyun içine taze ayva yaprakları eklenerek yapılmaktadır. Bir demlik sıcak su içerisine aktardan alınmış olan taze ya da kuru ayva yaprağını ilave edilerek çay hazırlanır Demliğin 5 dakika kadar da kısık ateş üzerinde kaynaması sağlanmalıdır.

Ayva Yaprağı Çayının Faydaları Nelerdir?

Ayva yaprağı çayının pek çok sayıda faydaları yer almaktadır. Bunlardan bazılar;
Regl döneminde yaşanan bazı ağrıların hafiflemesini sağlar.
Ses tellerini yumuşatır.
Aç karnına tüketilen ayva yaprağı çayı her daim vajinadaki akıntıyı dindirmektedir.
Düzenli bir şekilde ayva yaprağı çayı tüketimi karaciğerin düzgün çalışmasına destek olur ve karaciğeri temizler.
Vücudu rahatlatır ve de stresi azaltır.
Midede oluşmuş yaralara özellikle de ülsere iyi gelmektedir.
Uykusuzluk problemleri yaşayanlar yatmadan öncesinde ayva yaprağı çayı tüketebilirler.
Ayva yaprağı çayı eğer düzenli tüketilirse hemoroitteki rahatsızlıkları hafifletir.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.