Atıştıracaksanız fındık fıstık yiyin!
Diyet yapanların yüksek yağ oranı nedeniyle uzak durduğu fındık fıstıkların aslında en sağlıklı atıştırmalık olduğu belirlendi.
Yapılan bir araştırmada kaju, badem ve Antep fıstığı gibi yemişleri tüketen kişilerin daha az kiloda olduğu saptandı. Tüketenlerin tip 2 diyabet, metabolizma ilgili rahatsızlıklar ve kalp hastalıkları riskinin de yemeyenlere göre daha az olduğu kaydedildi.
Uzmanlar günde 3 yemek kaşığı ölçüde yemiş tüketmenin vücuda faydalı olacağı kanaatinde. Louisiana Eyalet Üniversitesi’nden Dr. Carol O’Neil, sağlıklı bir yaşam ve beslenme için yemişlerin günlük diyet listesinde mutlaka yer alması gerektiğini vurguluyor.