SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Asistoli Nedir, Belirtileri Nelerdir? Asistoli Tedavisi Nasıl Yapılır?

Kalp rahatsızlıklarından biri olan asistolinin pek çok nedeni bulunmaktadır. Genetik ya da zaman içerisinde meydana gelen bu hastalık kalp çarpıntısı ve arrest gibi sıkıntılara yol açabilmektedir. Asistoli hakkında merak edilen birçok konu var. Asistoli hastalığının belirtileri, tanısı ve tedavi yöntemleri için tüm detayları sizler için derledik.

|

Asistoli günümüz kalp rahatsızlıklarından biri olarak bilinmektedir. Kronik hastalığa dönme olasılığı yüksek olan bu rahatsızlık erken tanı koyularak tedavi edilmektedir. Temel yaşam desteği olarak bilinen bu hastalık kalp krizi ya da ani inme gibi durumlara neden olabilmektedir. Kalp ritimlerinin bozuk olması ile birlikte çarpıntı yaşanması asistoli hastalığının en önemli belirtileri arasındadır.

 Asistoli Nedir ve Belirtileri Nelerdir?

 Asistoli genetik kalp rahatsızlıklarından biridir. Temel yaşam desteğine ihtiyaç duyulan bu hastalık 4 farklı halka ile incelenmektedir. Asistolide erken belirti tedavi sürecini hızlandırmaktadır. Asistoli belirtileri arasında inme, kalp çarpıntısı ve hızlı nefes alıp verme en önemli belirtiler arasına girmektedir. Taşikardi olarak da bilinen bu rahatsızlık günümüzde stres ve yoğun iş temposu içerisinde pek çok kişide ortaya çıkmaktadır.

 Asistoli Tedavisi Nasıl Yapılır?

 Asistoli tedavisi için ilk olarak belirtiler takip edilerek hastalığın tanısı koyulmaktadır. Ardından kardiopulmoner resüsitasyon uygulanmaktadır. Yaşanan ani kalp krizlerinde hastayı hayata döndürmek için defibrilatörle şok uygulama tedavisine ihtiyaç duyulmaktadır. Bunun yanı sıra sağlıklı yaşam ve erken yaşam desteğinin sağlanması da hastalığın tedavi yöntemlerinden biridir.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.