SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Armutlu atıştırmalık 2 yaş ve sonrası çocuklar için

Hem lezzetli hem sağlıklı, çocuklara uygun bir atıştırmalık

|

Malzemeler

6 adet Ankara armudu (küçük boy)

50 g toz badem

1 tatlı kaşığı toz tarçın

50 g tereyağı

Hazırlanışı

Badem, soğuk tereyağı ve toz tarçın karıştırılır.

Armutlar, ister kabuklu olarak ister soyulmuş olarak bu karışımla kaplanır.

180 C 30 dakika pişirilir.

Armudun tadı şekerli olduğu için, tarçınla beraber ekstra şeker koymaya hiç gerek yok!

Dr. Mahir Gülcan’ın notu

Çocuklara işlenmiş şeker yerine bu tip bir atıştırmalık sunmak daha iyidir. Mümkün mertebe şeker ve türevi ürünlerden çocukları uzak tutmakta fayda vardır.

Çocuklara 1 yaşına kadar tuz 2 yaşına kadar şeker verilmemelidir. Şeker ihtiyacını zaten başka şekillerde bal, pekmez, meyve, sebze, karbonhidratlar vb pek çok gıdadan çocuk almaktadır.

İlaveten şeker sunmak gerekli değildir.

www.kidsgourmet.com.tr

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.