SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Antioksidan takviyeleri zararlı olabilir mi?

Günümüzde gerekli vitaminleri ve mineralleri yiyeceklerden ziyade besin takviyeleri aracılığıyla alma modası bazı zararlı sonuçlar da doğurabiliyor. Uzmanlara göre bazı antioksidanlar kişinin iyileşmesini sağlarken DNA’ya hasar veriyor ve sağlıklı hücrelerin ölümüne yol açıyor.

|

Genetik ve Moleküler Biyoloji Departman’ından Kyungjae Myung’a göre bu beklenmeyen bir sonuç. Myung, antioksidanların bazı hastalıklarda yararlı olduğunu ancak diyabet gibi hastalıklarda ise zararlı olabileceğini belirtiyor.

Hemen herkes meyve ve sebze yiyerek, A, C ve E vitamini alarak antioksidan seviyesini arttırmaya çalışır. Antioksidanların hücrede hasara yarar açabilen serbest radikallere karşı etkili olduğu bilinmektedir. Antioksidanlar yaşlanma karşıtı özellikleri ile de bilinmektedir.

Dr. Myung, antioksidanın bu özelliklerini inkar etmediğini ve teorinin kanıtlanması için daha fazla araştırma yapılması gerektiğini belirtiyor. Günümüze kadar bilim adamları DNA’da hasara yol açtığı belirtilen 22 adet antioksidan belirlediler.

© Copyright 2025

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.