SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Anne sütünü arttıran besinler nelerdir?

Anne sütünü arttıran besinleri öğrenerek bebeğinizin sütünüzden daha fazla yararlanmasını sağlayabilirsiniz. Anne sütü bir annenin bebeğine verebileceği en güzel hediyedir. Peki, anne sütü nasıl arttırılır? Anne sütünü arttıran tarifleri merak ediyor musunuz? birazdan vereceğimiz besinler anne sütünün artmasını sağlıyor. işte anne sütünü arttıran besinler...

|

Anne sütü nasıl arttırılır, anne sütünü arttıan besinler nelerdir sorusunun cevabı oldukça önemlidir. Anne sütündeki besinler bir bebeğin zihinsel ve bedensel gelişimi için çok önemlidir. Anne sütü ayrıca bebeğin astım ve alerji, solunum yolu hastalığı ve sık kulak iltihabı geliştirme riskini azaltır. Hatta anne ve bebek arasında fiziksel ve duygusal bir bağ geliştirmeye yardımcı olur. Bu yüzden çocuklarınızı olabildiğince emzirmek için anne sütünü arttırmak çok önemlidir. Hatta sadece anne sütünü arttırmak değil anne sütü kalitesini arttırmakta çok önemlidir. Anne sütünü arttırmanın yolları ve anne sütünü arttıran besinler nelerdir gibi soruların cevaplarını merak ediyorsanız işte anne sütünü arttıran besinler.

Anne sütünü arttıran besinler nelerdir?

Yulaf

Yulaf, emziren annelerin anne sütünün kalitesini ve miktarını arttırmasına yardımcı olur. Doğum sürecine yardımcı olan bir hormon olan oksitosin üretimini destekler.
Bu doğal tam tahıl, yüksek lifli gıdayı hazırlamak ve sindirmek kolaydır. Ekstra tuz ve şeker içeren ambalajlı yulafları tüketmekten kaçının. Pişmiş yulaf ezmeniz üzerine bir kaşık ham bal, fındık veya çilek ekleyerek besin değerini arttırabilirsiniz.

Badem

Badem ve diğer kabuklu yemişler emziren anneler için çok sağlıklıdır. İçlerindeki protein, lif, vitamin ve antioksidanlar hem annenin hem de yeni doğan bebeğin genel sağlığı için çok yararlıdır.

Kavrulmuş veya tuzlu badem tüketmekten kaçının. Bademleri bir kap suya koyup bekletin. Böylece kabukları kolayca soyulacaktır. Günde 5-6 tane su da bekletip kabuklarını soyduğunuz bademden tüketin.

Hindistancevizi yağı

Hindistancevizi yağı anne sütü üretiminden sorumlu olan hormonların salgılanmasına yardımcı olan omega-3 yağ asitleri içerir. Anne sütünün daha yağlı ve besleyici olmasına yardımcı olur.

Emziren anneler günde 1 ila 3 kaşık hindistancevizi yağı tüketmeyi hedeflemelidir.

Portakal

Uzmanlar, anne sütü kalitesini arttırmak için C vitamini açışından zengin sebze ve meyve tüketimini arttırma gereğini vurguluyor. Araştırmalar, anne sütünün C vitamini içeriğinin annenin C vitamini alımıyla eşdeğer olduğunu gösteriyor.

Emzirme döneminde günde yaklaşık 2 bardak portakal suyu için. Daha fazla verim için kalsiyum takviyeli portakal suyu deneyebilirsiniz. Portakalın içindeki sitrik asit bebeğinizde gaz problemi yaratabileceğinden günde 2 bardaktan fazla portakal suyu içmemeye özen gösterin.

Çemen otu

Çemen otu anne sütü salgılanmasını uyarmak için mükemmel bir yiyecektir. Her gün bir fincan çemen otu içebilirsiniz. Çayı hazırlamak için 1 yemek kaşığı çemen otu tohumunu gece boyunca bir bardak suda bekletin. Sabah kaynatıp için.

Yumurta

Hamilelik ve emzirme sırasında yumurta içinde bulunan kolin alımının artması beyin gelişimini destekleyerek bebekleri gelecekte hastalıklardan koruyabilir. Diyetinize günlük olarak birkaç yumurta ekleyin. Çırpılmış, haşlanmış katı veya omlet ve yumurta salatası da dahil olmak üzere çeşitli tarifler hazırlayabilirsiniz.

Somon

Hamilelik sırasında somon tüketimi anne sütünün kalitesinin önemli ölçüde artmasına neden olur. Somon bir bebeğin sinir sisteminin gelişmesi için önemli olan besinlere sahiptir. Fırında ve ızgarada haftada 2 porsiyon somon yiyebilirsiniz.

Havuç

A vitamini bakımından zengin havuç, yeni doğanların akciğer gelişiminde önemli rol oynar. Ayrıca havuç meme dokusu sağlığını ve emzirmeyi arttıran besinler içerir.
Havuçlarınızı salatalarınıza veya çorbalarınıza ekleyerek tüketebilirsiniz. Ya da güne bir bardak taze havuç suyu ile başlayın.

Ispanak

Ispanaktaki A vitamini bebeğinizin sağlıklı gelişimini desteklerken, antioksidanları bebeğinizin bağışıklığını arttırır. Hamilelik sırasında ıspanak tüketmek doğuştan oluşabilecek hastalıkları önlemeye yardımcı olur. Emziren annelerin ıspanağı çiğ değil pişmiş yemesi tavsiye edilir.

Esmer pirinç

Emziren annelerin sütünü arttıracak bir başka yiyecekte esmer pirinç. Öğle veya akşam yemeğinde bir kap pişmiş esmer pirinç tüketmek yeterlidir. Ancak pişirmeden önce birkaç saat suda beklettiğinizden emin olun. Bu pirincin pişmesini kolaylaştırır.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.