SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Alexa Chung

Modazon’un yeni moda ikonu konuğu, Namı değer “It Girl” Alexa Chung..

|

Sadece güzelliğiyle değil yetenekli ve zeki oluşuyla adım adım moda dünyasının merkezine oturan ve moda anlayışını değiştiren 27 yaşındaki Chung, şu anda zamanının çoğunu Amerika’da çalışırken harcıyor; fakat Londra’da da bir evi olduğunu bildiğimiz Chung’ın dolabından dolup taşan hatta henüz hiç giyemediği kutularca tasarım kıyafetlerini nerede ve nasıl sakladığını hiçbirimiz hatta kendisi de bilmiyor.

Televizyon kariyerine 2006’da İngiltere’de yayınlanan Pop World ile başlayan Chung iki yıl boyunca farklı müzik programları sunduktan sonra yine aynı kanalda “Gok’s Fashion Fix” adlı programla moda dünyasına adım atarak tüm dünyayı dolaştı ve sokak modası trendlerini yakından takip etti. Bir yandan sokak modası için insanlarla iç içe olan Chung, diğer yandan da programı için Roberto Cavalli, Karl Lagerfeld, Jean Paul Gaultier, Margherita Missoni ve Christian Lacroix gibi ünlü tasarımcılarla da röportaj yapma fırsatı yakaladı.


Kısa bir süre içinde kendine özgü stiliyle moda dünyasının vazgeçilmez isimlerinden biri haline gelen Chung, Vogue’un 2009’da Most Stylish Women, 2010’da ise Best Dressed Woman adayı, 2010’da ise British Fashion Ödüllerinde, British Fashion Style Icon’u seçilerek New York Times Sunday Styles Section’da kapak olmayı başardı.
Üzerindeki ilginin her geçen gün artmasıyla hayranlarının odak noktası haline gelen Chung’ın , 2010 Eylül’ünde J.Crew ile ortak hazırladığı koleksiyonu “Alexa Chung for Madewell” , Vogue’s Fashion Night Out’ta sunulmasından birkaç dakika sonra tükenerek bir rekora imza attı.

Stilini tanımlarken kendini güzel giyinmiş bir kadından ziyade, erkek gibi hissetmesini sağlayan parçalar seçtiğini; çok fazla “düzgün”görünmek istemediğini, sunduğu Tv Showlarında giydiği elbiseler dışında günlük hayatında genelde jean ve tshirt giymeyi sevdiğini belirten moda ikonu, tarzını beğendiği “celebrity”nin ise dünya çapında büyük bir hayran kitlesi tarafından takip edilen Olsen kardeşler olduğunu söylüyor.

Şu anda “Project Runway”in yapımcıları tarafından hazırlanan “24 Hour Catwalk” adlı programı sunan Chung’ın bizce moda dünyasının vizyonunu sonsuza kadar değiştiren en önemli sözü ise : “Have fun. Don’t take anything too seriously. Try a bit of irony now and again. Don’t wear anything too tight. Borrow things from your brother, boyfriend or father’s wardrobe. And wear stupid shoes!”

Eğer siz de trendlere körü körüne bağlanmak yerine kendi stilinizle insanların sizi kabul etmesini ve beğenmesini istiyorsanız, biz modazon ekibi olarak sizlere, Chung’ın stilini ve hayat tarzını takip etmenizi öneririz. http://alexachungblog.tumblr.com/

Yazı; Selin Çetinkaya

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.